NOVA STUDIJA

Gotovo četvrtina Indijaca u New Delhiju i okolici uz malu smrtnost preboljela koronavirus

Teritorij Delhi dosad je prijavio 123.747 slučajeva zaraze, no studija sugerira da je broj zaraženih bliže 6,6 milijuna
Stanovnici New Delhija čekaju javni prijevoz
 Xavier GALIANA/AFP

Studija objavljena u utorak ukazuje da je koronavirusom bilo inficirano više od 22 posto populacije indijskog saveznog teritorija Delhija, teritorija na kojem se nalazi indijski glavni grad New Delhi te koji broj 29 milijuna stanovnika, piše Associated Press.

"Nacionalni centar za suzbijanje bolesti nasumično je testirao 21.387 osoba diljem Delhija te utvrdio da je 23.48 posto njih imalo antitijela. Kada se izuzmu lažni pozitivni i negativni testovi, procjenjuje se da je 22.86 posto populacije bilo inficirano koronavirusom", rekao je čelnik Centra Dr. Sujeet Kumar Singh, koji je podatke predstavio na konferenciji za medije.

Delhi je dosad službeno prijavio 123.747 slučajeva zaraze koronavirusom te 3.663 smrtna slučaja od posljedica Covida-19. Studija, međutim, sugerira da je u Delhiju zapravo bilo više od 6,6 milijuna zaraženih te da većina nije ni identificirana ni testirana.

Dr. Jayaprakash Muliyil, epidemiolog pri Kršćanskom medicinskom fakultetu u gradu Velloreu te savjetnik indijske vlade za nadzor epidemije koronavirusa, rekao je da su rezultati prezentirani u studiji prosjek te da je moguće da je u određenim dijelovima postotak zaraženih još veći.

Studija je provedena između 27. lipnja i 10. srpnja, a Muliyil je rekao da je moguće da je u međuvremenu broj infekcija dodatno porastao.

Indija ima više od 1,1 milijuna zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom, što je čini trećom najpogođenijom zemljom na svijetu. Više slučajeva imaju samo Sjedinjene Američke Države i Brazil. No, u usporedbi s te dvije zemlje i sa svjetskim prosjekom, stopa mortaliteta od Covida-19 u Indiji znatno je niža.

Zaključno s utorkom, u Indiji su od Covida-19 preminule 28.084 osobe. Od bolesti se oporavilo 724.577 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:24