StoryEditor
PODIJELJENA AMERIKA

Grad New York provocira Donalda Trumpa, pogledajte što su napisali ispred njegove zgrade!

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio kazao je da riječi napisane na ulici ispred Trump Towera "oslobađaju 5. aveniju"
 Angela Weiss

Grad New York započeo je u četvrtak s izradom velikog natpisa "Crni su životi važni" na asfaltu ispred zgrade u vlasništvu američkog predsjednika Donalda Trumpa na 5. aveniji.

image
Angela Weiss

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio kazao je da riječi napisane na ulici ispred Trump Towera "oslobađaju 5. aveniju" istodobno predstavljajući šamar predsjedniku koji tvrdi da to "obezvređuje  tu luksuznu aveniju" i da će "antagonizirati" policiju.
"Pokažimo Donaldu Trumpu ono što ne razumije, nacrtajmo to za njega točno ispred njegove zgrade", kazao je de Blasio u četvrtak.

image
Angela Weiss

U seriji tvitova ranije ovog mjeseca Trump je taj natpis nazvao "simbolom mržnje" u eskalaciji retorike protiv pokreta "Crni su životi važni" koji poziva na ukidanje financiranja policijskih odjela.

Pokret koji poziva naciju na borbu protiv sustavnog rasizma ima potporu bez presedana u javnosti i nastao je nakon ubojstva Georgea Floyda, nenaoružanog crnca kojemu je bijeli policajac klečao na vratu desetak minuta iako je ovaj mnogo puta ponavljao da ne može zbog toga disati.

image
Angela Weiss
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2020 04:59