UVODE SE RESTRIKCIJE

‘Grad slobode‘ uvodi nova pravila: Nema više džointa u javnosti, prostitutkama skraćeno radno vrijeme

Vlasti su odučile neke četvrti grada učiniti sigurnijima i ugodnijima za život lokalnog stanovništva

Četvrt Crvenih svjetiljki u Amksterdamu

 Prevost Vincent/Hemis.fr/Hemis Via Afp

Pušenje marihuane na javnim mjestima u povijesnim četvrtima Amsterdama neće više biti dopušteno od sredine svibnja, objavile su nizozemske vlasti koje žele suzbiti negativne posljedice masovnog turizma.

U sklopu najavljenih mjera restorani će se zatvarati ranije, a i prostitutke moraju ranije završiti rad u gradskoj četvrti crvenih svjetiljki, najavljeno je.

Vlasti su odučile neke četvrti Amsterdama učiniti sigurnijima i ugodnijima za život lokalnog stanovništva, objašnjeno je jer noću atmosfera katkad bude "vrlo mračna".

Stanovnici su se godinama žalili na opijanje, dernjavu i pušenje. Osim toga, turisti su privlačili dilere droge, koji su pak donosili kriminal, a posljedica je bio rast nesigurnost na ulicama, obrazlaže se u najavi novih mjera.

Jedan od razloga iz kojih turisti rado dolaze u Amsterdam su kafići u kojima turisti mogu kupiti manju količinu hašiša i marihuane. Gradske vlasti sada razmatraju mogućnost da prodaju ograniče samo na razdoblje od 16 sati do 1 iza ponoći.

I barovi bi se trebali zatvarati u 1 sat iza ponoći, a prostitutke bi svoju djelatnost trebale završiti u 3 sata ujutro umjesto u 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:42