UVODE NOVE MJERE

Grad u Kini odredio kućnu karantenu zbog novih slučajeva korone, kreću i u masovno testiranje

Novi pacijenti otkriveni su nakon rutinskog testa nukleinske kiseline ključne gradske populacije
 Leo Ramirez/AFP

Grad Ruili na jugozapadu Kine, koji graniči s Mjanmarom, uveo je u srijedu jednotjednu kućnu karantenu za stanovnike gradskog područja i masovno testiranje na COVID, nakon što je prijavljeno šest novih slučajeva lokalnog prijenosa koronavirusa.

Zdravstvene vlasti u provinciji Yunnan, gdje se nalazi Ruili, rekle su da se pojavilo šest novih slučajeva među kineskim državljanima, dok su tri asimptomatska pacijenta zaražena koronavirusom, ali bez simptoma, državljani Mjanmara.

Novi pacijenti otkriveni su nakon rutinskog testa nukleinske kiseline ključne gradske populacije, navodi se u priopćenju zdravstvene komisije Yunnan.

Ruili će u srijedu izvršiti mjere protiv ilegalnih prijelaza granice, stoji u izjavi gradske vlade koju su objavile vlasti Komunističke partije provincije Yunnan.

Grad će omogućiti samo osobama s negativnim testom COVID-19 da napuste Ruili i savjetovat će sve ljude i vozila koja dolaze u grad da se vrate.

Grad je ključna tranzitna točka za provinciju Yunnan, koja se trudila nadzirati neravnu granicu dugu četiri tisuće kilometara s Laosom, Mjanmarom i Vijetnamom radi ilegalne imigracije usred vala neovlaštenih prijelaza prošle godine.

Ruili je prošle godine uveo slične mjere nakon što su u gradu otkrivene uvožene infekcije iz Mjanmara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:31