NEVJEROJATNE SNIMKE

Gradić u susjedstvu postao je hit zbog svog neobičnog oblika: ‘Ovo je bizarno! Pogledajte kako izgleda iz zraka!‘

U gradu Centuripeu, dva duža niza zgrada nalikuju na ‘ruke‘ i još dva na ‘noge‘, dok kraći peti niz čini ‘glavu‘

Pogled na grad Centuripe

 Glyn Thomas Photography/Alamy/Alamy/Profimedia/Glyn Thomas Photography/alamy/alamy/profimedia

Mali grad Centuripe na talijanskom otoku Siciliji postao je viralan zbog svog jedinstvenog oblika. Inače je poznat po rimskim ruševinama i rijetkim antičkim skulpturama, a sniman dronom iz zraka nevjerojatno sliči figuri čovjeka raširenih ruku.

Fotograf Pio Andrea Peri neobičan oblik svog rodnog grada primijetio je na Google Earthu i odlučio upotrijebiti dron kako bi provjerio je li to istina. I bila je.

Naime, fotografije iz zraka pokazuju dva duža niza zgrada koji nalikuju na "ruke" i još dva na "noge", dok kraći peti niz čini "glavu".

- Neki vide čovjeka kako leži, a neki vide morsku zvijezdu... A ti? Što ti vidiš gledajući Centuripe? - upitao je Peri svoje Instagram pratitelje.

- Ovo volim! Vidim čovjeka koji slobodno živi sa zemljom! - komentirao je netko, prenosi portal News.com.au.

- U zemlji koja ima oblik čizme, postoji grad u obliku osobe! - dodao je drugi pratitelj.

- Cijeli svijet bio je u nevjerici zbog bizarnog oblika ovog grada. Mnogi nisu vjerovali da je to istina i mislili su da sam ja sve nacrtao na svom računalu - rekao je Pio pa objasnio kako je zapravo stvorio konačnu fotografiju.

- Koristio sam oko 18 snimaka u postprodukciji i trebalo mi je dva sata montaže. Jako sam zadovoljan rezultatom - izjavio je.

Drevni grad Centuripe izgrađen je na brežuljku na oko 730 metara nadmorske visine i ima oko 5000 stanovnika. Raspored i dizajn grada potječu iz 16. stoljeća, a slikovite uličice navodno su dizajnirane za prijevoz životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:47