AKCIJA ‘ČIŠĆENJA‘

Gradonačelnica Amsterdama zabranila pušenje marihuane na ulicama Crvene četvrti

Femke Halsema obećala je da će poboljšati uvjete rada i življenja za seksualne radnice te kani smanjiti kriminal i u četvrti

U Crvenoj četvrti i u ostalim dijelovima Amsterdama i dalje će se smjeti pušiti na terasama i u kafićima koji prodaju marihuanu i hašiš

 EVERT ELZINGA/ANP MAG/ANP via AFP

U četvrtak je na snagu stupila zabrana pušenja marihuane na ulicama amsterdamske Crvene četvrti u sklopu nastojanja prve gradonačelnice toga grada Femke Halseme da ‘očisti‘ to gradsko područje.

U kanalima ispresijecanoj četvrti poznatoj po bordelima, seks klubovima i kafićima u kojima se prodaje i konzumira marihuana, postavljeni su znakovi s upozorenjima.

Četvrt godišnje privuče milijune turista, no događanja u njoj ometaju normalan život lokalnog stanovništva.

Osobe uhvaćene u kršenju zabrane riskiraju globu u iznosu od 100 eura.

Gradonačelnica Halsema obećala je da će poboljšati uvjete rada i življenja za seksualne radnice te kani smanjiti kriminal i pretjeranu upotrebu droga i alkohola u četvrti.

U tijeku su rasprave o tomu da se seksualne usluge i narko-turizam izmjeste iz središta grada, no tomu se protive stanovnici lokacija koje su predložene kao alternativa.

U Crvenoj četvrti i u ostalim dijelovima Amsterdama i dalje će se smjeti pušiti na terasama i u kafićima koji prodaju marihuanu i hašiš.

Poznato je da nizozemske vlasti toleriraju osobnu upotrebu manjih količina marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 22:53