ALEKSANDAR ŠAPIĆ

Gradonačelnik Beograda ludovao u emisiji uživo, svađao se sa sobom, Titom i ‘izdajnicima države‘: Snimka je nadrealna

‘Na Dedinju može biti muzej u kojem ćemo na pravi način upoznati taj period, muzej koji ćemo posvetiti velikanima srpske povijesti‘

Aleksandar Šapić

 Instagram

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostovao je na TV Pink i tom prilikom rekao je da izmještanje Kuće cvijeća s Dedinja predstavlja ‘simboličan pokušaj konačnog raskida s komunističkim nasljeđem i režimom koji je nanio mnogo zla srpskoj državi i narodu‘.

‘Nitko ne želi rušiti Kuću cvijeća, ali ovdje je riječ o simbolici. Mislim da to razdoblje naše komunističke povijesti nikada ne smijemo zaboraviti jer je ono bilo najpogubnije za srpski narod‘, kaže Šapić u isječku kojeg je objavio i na Instagramu.

Dodao je da se bori da se ‘konačno skine aureola s tog komunističkog razdoblja koje se desetljećima lažno predstavlja‘ i da ‘naša djeca počnu učiti istinu u školama‘.

‘Zato je simbolički važno da Broz gore više ne počiva‘, rekao je Šapić.

‘Na Dedinju može biti muzej u kojem ćemo na pravi način upoznati taj period, muzej koji ćemo posvetiti velikanima srpske povijesti, koji su branili srpski narod kroz mnoge ratove ili bilo što drugo, kako god se dogovorimo. Važno je samo da Josip Broz gore više ne počiva, jer samo tako ćemo jednom zauvijek stati na kraj pogubnoj komunističkoj politici‘, rekao je Šapić.

Naglasio je i da je Beograd kozmopolitski grad, slobodan grad, da je uvijek bio slobodan grad i da se u njemu ‘pripadnici svih nacija i vjera uvijek trebaju osjećati slobodno‘.

‘Ali oni koji ne poštuju državu u kojoj žive, koji ne poštuju našu tradiciju, našu Srpsku pravoslavnu crkvu, koji nemaju elementarno poštovanje prema društvu u kojem žive, nije me briga koje su vjere i nacije. U tom slučaju su još gori ovi koji su naši‘, naglasio je Šapić.

Prema njegovim riječima, ‘u ovoj zemlji, u ovom gradu, nema Hrvata, Bošnjaka, Rusina, Slovaka ili bilo koga tko bi se trebao osjećati ugroženim jer ne pripada srpskom narodu‘.

‘Ja ću ga prvi braniti, ako mu padne dlaka s glave. Također, iznimno je važno naglasiti da ustaše ne smijemo povezivati ​​s Hrvatima. Rekao sam to i kada su se u medijima pojavile snimke Gruhonjića i drugih ‘proglasovaca iz Dubrovnika‘, kada su neki pokušavali izjednačiti ustaše i Hrvate‘, rekao je Šapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:35