VISOKA TEMPERATURA

Gradonačelnik Istanbula pozitivan na koronavirus: ‘Stigao sam u bolnicu i ovdje proveo noć‘

‘Sada sam dobro. Temperatura je manja, no proces se nastavlja‘, poručio je Imamoglu
Ekrem Imamoglu, gradonačelnik Istanbula
 Seskimphoto/Seskimphoto/Profimedia

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu u subotu je objavio da je hospitaliziran pošto je njegov test na koronavirus bio pozitivan, a zdravstvene tegobe prati i visoka temperatura.

"Sinoć oko 21 sat dobio sam temperaturu. Izmjerio sam 38 stupnjeva. Stigao sam u bolnicu i ovdje proveo noć", rekao je u videozapisu, očito snimljenom u bolničkoj sobi.

"Sada sam dobro. Temperatura je manja, no proces se nastavlja. U medicinskom smislu ni po čemu se ne mogu smatrati negativnim", dodao je.

Američka bolnica u Istanbulu priopćila je da je Imamoglu, žestoki protivnik predsjednika Tayyipa Erdogana, u bolnicu primljen u 22 sata, nakon što su kod njega zamijećeni simptomi infekcije gornjih dišnih putova.

U priopćenju stoji kako je test pokazao da je pozitivan na koronvirus i da se njegovo liječenje nastavlja.

Imamoglu, član sekularne Republikanske narodne stranke (CHP), za gradonačelnika Istanbula izabran je na ponovljenim izborima u lipnju 2019. godine, što je u to vrijeme predstavljalo velik udarac za Erdogana i njegovu vladajuću AK stranku.

Od tada je između središnje vlade i istanbulske uprave bilo tenzija, uključujući i neslaganja o raspodjeli novca i primjeni mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa u Istanbulu, gradu sa 16 milijuna stanovnika.

Ovoga tjedna turski ministar zdravstva Fahrettin Koca kazao je da je u Istanbulu 40 posto od ukupnog broja zaraza koronavirusom u Turskoj, što je pet puta više nego u prijestolnici Ankari.

Koca je u petak sazvao i sastanak posvećen pandemiji koronavirusa, no na njega nije bio pozvan istanbulski gradonačelnik, koji je takvu situaciju nazvao "obeshrabrujućom".

Turska je do sada od ožujka potvrdila blizu 358.000 slučajeva zaraze covidom-19 te 9.658 smrti povezanih s virusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:19