BEŠĆUTAN ISPAD

Gradonačelnik u Teksasu užasnuo napadom na unesrećene u oluji: ‘Što kmečite? Pomozite si sami!‘

Tim Boyd, prvi čovjek mjesta Colorado City je povodom snježne oluje napisao da će "samo snažni preživjeti, a slabi će nestati"
Prizor iz Teksasa
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Milijuni Teksašana u srijedu su se treći dan probudili bez grijanja, uslijed strašne zimske oluje koja je usmrtila najmanje 21 osobu.

Oko 2.7 milijuna kućanstava je bez struje, objavile su vlasti. Laura Nowell, 45-godišnjakinja iz Wacoa kaže da je bez električne energije od ponedjeljka ujutro i da se grije trčeći ili u automobilu.

- Nikada nije bilo ovako hladno. Led je svuda oko nas, rekla je Nowell.

Meteorolozi prognoziraju da će u sjevernom Teksasu snijeg prestati padati do sredine dana, ali će se izrazito niske temperature nastaviti idućih dana.

I dok Teksašani pate zbog ledenog vremena, jednog tamošnjeg gradonačelnika jadikovke njegovih sugrađana nisu se previše dojmile, piše BBC.

image
Prizor iz Teksasa
Fort Worth Star-telegram/tns/abaca/Abaca Press/Profimedia

Tim Boyd, prvi čovjek mjesta Colorado City koje broji nešto više od 4000 stanovnika na Facebooku je povodom snježne oluje napisao da će "samo snažni preživjeti, a slabi će nestati".

- Dajte mi da povrijedim osjećaje dok imam minuticu - započeo je Boyd svoj post.

- Nitko ni vama ni vašoj obitelji ne duguje ništa, niti je odgovornost lokalnih vlasti da vam daje podršku za vrijeme teških trenutaka kao što su ovi. Ili ćete potonuti, ili ćete plivati - izbor je vaš. Ovaj grad i država, ili bilo koja druga služba, ne duguju vam NIŠTA. Dosta mi je ljudi koji samo traže nekakve donacije. Ako nemate struje, onda smislite plan kako ćete svoju obitelji držati na toplom i sigurnom. Ako nemate vode, razmišljate malo izvan zadanih okvira kako biste preživjeli i osigurali vodu za svoju obitelj - napisao je na svojem Facebook profilu Boyd. No, tu se nije zaustavio:

- Ako sjedite doma u hladnoći jer nemate električne energije, i sjedite tamo i čekate da vas netko dođe spasiti jer ste lijeni, direktan je rezultat toga kako ste odgojeni. Samo će snažni preživjeti, a slabi će nestati. Ljudi, Bog nam je dao oruđe da preživimo u vremenima popu ovih. Ovo je nažalost produkt socijalističke vlade u kojoj uvjeravaju ljude da će samo neki raditi, a ostali će postati ovisni o dotacijama. Je li mi žao što ste ostali bez struje i vode? Jest!

Ali proklet bio ako ću pomoći nekom tko se može pobrinuti sam za sebe! - zaključio je Boyd.

image
Prizor iz Teksasa
Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

Taj ga je bijesni ispad na kraju skupo koštao. Naime, u idućem statusu na Facebooku objavio je da podnosi ostavku na svoju poziciju te se ispričao "zbog riječi i nekih fraza koje je ranije iskoristio".

- Nikada ne bih želio povrijediti starije ili bilo koga drugoga kojem je potrebna pomoć. Samo sam se referirao na one ljude koji su previše lijeni da bi se brinuli sami za sebe, ali su za to itekako sposobni bez da traže pomoć od drugih.

Dodao je i da je zbog njegovih izjava i njegova supruga ostala bez posla te da je cijela obitelj primila "poruke mržnje".

Snježna oluja i ledena kiša premješta se na istok i do srijede navečer zahvatit će dolinu Mississippija, Virginiju i Sjevernu Karolinu. Oluja koja je prošla kroz četiri savezne države ubila je 21 osobu.

image
Ron Jenkins/Getty Images/AFP

Gradonačelnik Austina Steve Adler rekao je da bi se struja mogla vratiti za dva do tri dana.

Predsjednik Joe Biden poručio je guvernerima pogođenih država da je savezna vlada spremna pomoći, priopćila je Bijela kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2021 23:06