TRAGEDIJA RATA

Gradonačenik grada u Ukrajini otišao u rat i poginuo: ‘Ne postoje bivši padobranci‘

Oleksandr Baklikov radio je kao tokar, učitelj i imao privatni obrt. Za gradonačelnika Lebedina izabran je 2015.

Oleksandr Baklikov

 Facebook

Oleksandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedina u Sumskoj oblasti, poginuo je tijekom borbene misije. Služio je u 47. zasebnoj mehaniziranoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, piše Ukrainska pravda.

Prvi je to na Facebooku objavio Jurij Bova, gradonačelnik obližnjeg Trostianeca.

‘Ukrajina je izgubila heroja i domoljuba. Još uvijek ne mogu vjerovati da je moj kolega, prijatelj Oleksandr Baklikov, gradonačelnik grada Lebedina u Sumskoj oblasti, poginuo na prvoj crti.‘

Oleksandr Baklikov rođen je u gradu Lebedinu. Radio je kao tokar, učitelj i imao privatni obrt. Vodio je mala poduzeća LLC Krestyna i LLC Alfa. Za gradonačelnika Lebedina izabran je 2015. Baklikov je ponovno izabran u studenom 2020. Tada je za njega glasalo 4448 ljudi (39,5 posto).

Zastupnici su izglasali prijevremeni prekid ovlasti gradonačelnika Lebedina u rujnu 2021. Kasnije ga je sud vratio na dužnost. Oleksandr Baklikov je na svom Facebooku 13. rujna 2022. objavio da se pridružuje Oružanim snagama Ukrajine.

‘Ne postoje bivši padobranci. Za mene, zdravog, iskusnog padobranca, nevjerojatno je bolno pokapati našu djecu koja ginu za Ukrajinu, za svakoga od nas‘, napisao je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:25