VELIKO PREUREĐENJE

GRADSKE VLASTI AMSTERDAMA OBJAVILE ŠTO ŽELE IZGRADITI NA MJESTU ČUVENE ČETVRTI CRVENIH SVJETILJKI: Treba nam erotski centar ili možda porno superhotel

 
 Stefano Paterna / Alamy / Alamy / Profimedia

Amsterdam planira izgradnju "erotskog kompleksa" koji bi činili klubovi, kazališta i drugi sadržaji posvećeni seksu ili hotel za prostitutke u sklopu preuređenja poznate Četvrt crvenih svjetiljki.

Hotel za prostituciju sa zatvorenim prozorima ili erotski centar su najizglednije opcije, prema gradskom vijeću Amsterdama čiji su planovi otkriveni u srijedu.

"Te opcije predstavljaju najveće prednosti i najmanje neprilika", smatraju gradski oci.

Gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema krenula je u čišćenje Crvene četvrti u koju dolaze brojni turist, često pijani i bez imalo poštovanja prema prostitutkama i stanovnicima, smatraju lokalne vlasti.

Halsema je rekla da je zabrinuta porastom tajne prostitucije oko tog čuvenog dijela nizozemske prijestolnice.

Posljednjih mjeseci grad je organizirao razgovore sa seksualnim radnicama, vlasnicima zgrada i drugim ljudima uključenima u prostituciju kako bi čuo njihova stajališta.

"Razmatra se nekoliko scenarija. Oni uključuju određivanje prostora za seksualne djelatnosti u našem gradu", navelo je vijeće.

Na primjer "ako je prostor predaleko, veći je rizik za sigurnost i teži je nadzor. Mjesto mora biti lako dostupno javnim prijevozom", kažu u vijeću. "Seksualni rad je normalan rad i nije nam namjera istjerati prostituciju iz grada".

Dvije opcije koje se razmatraju su hotel za prostituciju ili erotski centar, odnosno superhotel koji bi pružaa razne popratne usluge poput kozmetičkih i frizerskih salona te solarija.

Gradsko vijeće se nada da će donijeti plan prije ljeta.

AMSTERDAM - Famous red light district in Amsterdam., Image: 411059754, License: Rights-managed, Restrictions: *** Germany, Italy, and The Netherlands Out ***, Model Release: no, Credit line: Robin Utrecht / ddp USA / Profimedia
Robin Utrecht / ddp USA / Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2021 08:31