ORGIJE U PARTENONU

Grčka užasnuta snimkom grupnog seksa na Akropoli! ‘Ovo je nešto nečuveno, takav razvrat nije viđen 2500 godina‘

Odluka o novom sigurnosnom sustavu donesena je na vrhuncu turističke sezone u Grčkoj
 Walter Zerla/Imagesource/Profimedia/Walter Zerla/Imagesource/Profimedia

Partenon, antički hram posvećen božici Ateni izgrađen u 5. st. prije Krista, sa svog mjesta na vrhu Akropole, svjedočio je propadanju civilizacija i padu carstava. Ipak, u svojih 2500 godina, ovo mjesto možda nikada nije vidjelo ništa slično onome što se dogodilo ovih dana,

Nakon što je u malom hramu u kompleksu Akropole grupa muškaraca organizirala grupni seks, piše The Times, i zatim snimila sebe tijekom čina, grčke vlasti su odlučile instalirati nadzorne kamere na Partenonu. Lina Mendoni, grčka ministrica kulture, rekla je da će na terenu biti instaliran sigurnosni sustav koji će sačinjavati 150 kamera i kontrolna soba.

- Bio je to razvratan, užasno razvratan čin. To je najsramotniji napad na svetost mjesta - rekao je za The Times Ioannis Mavrikopoulos, šef osiguranja na Akropoli.

Odluka o postavljanju sigurnosnog sustava donesena je na vrhuncu turističke sezone, dok dnevno desetak tisuća ljudi posjećuje Akropolu koju čuva 100 zaštitara.

Dužnosnici ministarstva kulture odbili su dati pojedinosti o sigurnosnom sustavu, ali su rekli da ga je financirala zaklada koju je uspostavio Aristotel Onassis, pokojni pomorski tajkun.

- To je važan korak u pravom smjeru. Prvo moramo ulagati u zaštitu naše kulturne baštine. Prava zaštita baštine je znak civilizacije - dodao je Mavrikopoulos za The Times, te pozvao vlasti da "poduzmu sličnu zaštitu u cijeloj zemlji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 22:21