PROPALI BIZNIS

Grčki bordeli otvorili vrata, seksualne radnice bune se zbog novih pravila: ‘Pa ovo je ludo!‘

Propisi, između ostalog, nalažu da klijent i prostitutka moraju nositi maske te da susret ne smije trajati dulje od 15 minuta.
Bordel u Ateni
 Profimedia

Seksualne radnice iz Grčke zabrinute su da će nova pravila o zaštiti njih samih i njihovih klijenata od zaraze koronavirusom, imati negativan učinak na poslovanje, piše Cyprus Mail.

Naime, 15. lipnja usvojena su nova pravila prema kojima prostitutke u toj zemlji moraju bilježiti imena, prezimena i telefonske brojeve svojih klijenata kako bi ih u slučaju potrebe mogla kontaktirati epidemiološka služba.

'Pa koji klijent će nam htjeti odati svoje osobne podatke? Kažem vam, bit će gladnih!', rekla je Anna Kouroupou, transeksualna žena koja vodi grupu podrške za seksualne radnice Crveni kišobran.

Bordeli diljem Grčke svoja vrata ponovno su otvorili u ponedjeljak, no prema novim pravilima koja nalažu da klijent i prostitutka moraju nositi maske i paziti da im glave ne budu previše približene, da se posteljina mijenja nakon svakog klijenta, da klijenti ostave svoje osobne i kontakt podatke te da susret ne traje dulje od 15 minuta.

'To je smiješno', kaže Rita, vlasnica jednog bordela u središtu Atene.

U ponedjeljak navečer, promet je bio solidan, no obzirom na nova pravila, prostitutke ne znaju koliko će to trajati.

'To je posve ludo', kaže Rita dok broji 15 eura koliko joj je ostavio klijent.

Oni koji se bave ovom vrstom posla, željno iščekuju povratak na posao jer tijekom karantene nisu imali pravo na nikakvu pomoć. Kouroupou je, zato, organizirala prikupljanje pomoći za najugroženije.

Ona i njene brojne kolegice boje se da će zbog strogih pravila morati prijeći u ilegalu. Također odbacuje ideju da bi ljudi ispred bordela mogli čekati u redovima udaljeni jedni od drugih po dva metra.

'Ponekad skoro razvale vrata koliko im se žuri ući kako ih nitko ne bi vidio. Kako mislite da će htjeti čekati u redu na ulici?', pita se Kouroupou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:23