UBOJSTVO U ATENI

Grčki mediji: Uhićen je navijač AEK-a kojeg povezuju s ubojstvom Michalisa, na snimci trči do njega i dotiče ga!

Pokazalo se da nož sadrži još i neidentificirani uzorak, a istražuje se odgovara li to DNK materijalu uhićenog

Snimka napada na grčkog navijača

 Screenshot Skai Tv/

Grčki nogometni huligan, koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je u četvrtak kako bi odslužio kaznu i vlasti će ga ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo.

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.

Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a sada će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti. Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana, no njih 102 još uvijek se nalazi u grčkim zatvorima, više od tri mjeseca od incidenta.

Malenica o uhićenim navijačima

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručio je ranije danas da vlada poduzima sve što je u njenoj moći da olakša položaj uhićenih Dinamovih navijača u grčkom pritvoru te kazao da najavljene "dobre vijesti idu u smjeru puštanja hrvatskih državljana iz grčkih zatvora".

Obiteljima pritvorenih koji, među ostalim, zamjeraju premijeru Andreju Plenkoviću što ne odgovara na njihova pitanja Malenica je odgovorio da su oni redovito informirani o svim aktivnostima koje vlada poduzima.

‘‘Predsjednik vlade kontinuirano razgovara s grčkim premijerom, a ja sam po ovom pitanju pisao ministru pravosuđa Grčke. Vlada poduzima sve što je u njenoj moći da olakša položaj hrvatskih državljana‘‘, rekao je Malenica u četvrtak nakon sjednice vlade.

Upitan za raniju Plenkovićevu najavu da u slučaju uhićenih navijača ima dobru vijest, Malenica je odgovorio kako vjeruje da ‘‘dobre vijesti idu u smjeru puštanja hrvatskih državljana iz grčkih zatvora‘‘.

Na pitanje može li Grčka zatražiti od hrvatskog pravosuđa da preuzme slučaj stotinjak uhićenih u Ateni u kolovozu nakon ubojstva grčkog navijača, ministar je odgovorio da je ranije u razgovoru s grčkim kolegom iskazao spremnost da Hrvatska preuzme kazneni progon.

‘‘Međutim, na grčkim vlastima je da o tome odluče. Mi zasad nismo dobili nikakvu informaciju da su oni spremni predati poduzimanje kaznenog progona‘‘, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:21