SASTANCI U BRUXELLESU

Grlić Radman s Blinkenom razgovarao o energetici i situaciji u regiji, s Raabom o turističkoj sezoni

Završen je dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a
 Yves Herman/POOL/AFP

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman razgovarao je u srijedu na marginama ministarskog sastanka u NATO-u s novim američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom i nizom drugih šefova diplomacija.

“Razgovarao sam s državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom o energetskoj diversifikaciji, spomenuo sam LNG terminal na Krku, gdje je upravo pristao jedan američki brod”, izjavio je Grlić Radman nakon završetka dvodnevnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a.

Ministar je dodao da je na sastanku bilo riječi i o situaciji u jugoistočnoj Europi, gdje je Blinken ranije bio aktivno uključen u američku politiku prema tom području.

Grlić Radman je razgovarao i s francuskim kolegom Jean-Yves le Drianom, koji je nedavno posjetio Hrvatsku, zatim s njemačkim ministrom Heikom Maasom, britanskim Dominicom Raabom te gotovo svim ministrima vanjskih poslova zemalja iz kojih dolazi veliki broj turista u Hrvatsku.

Ministar je rekao da je s kolegom Raabom razgovarao o načinima kako olakšati dolazak britanskih turista u Hrvatsku te da će u tom smislu biti razmotreni različiti modaliteti u suradnji s ministarstvom turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:41