'GROM 1' U SRBIJI

'GROM 1' U SRBIJI Uhitili 128 narko dilera i šefove narkomafije

Prethodna akcija "Grom" provedena je 6. prosinca i u njoj je procesuirano 274 osoba, a zaplijenjen je više od 21 kilogram različitih narkotika
 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

BEOGRAD - Na teritoriju cijele Srbije u subotu je u tijeku velika akcija razbijanja skupina trgovaca drogom, a prema izvješćima beogradskih elektroničkih medija policija je ušla u 1.165 objekata i dosad je već procesuirano 128 osoba.

Kako se navodi, u akciji nazvanoj "Grom 1", u Beogradu su uhićeni najveći trgovci drogom, ali i osobe koje su osumnjičene za brojna druga kaznena djela.

Akcija je započela jutros u 4.30 sati po zapovijedi Ureda za koordiniranje rada i službi sigurnosti.

Prethodna akcija "Grom" provedena je 6. prosinca i u njoj je procesuirano 274 osoba, a zaplijenjen je više od 21 kilogram različitih narkotika.

Premijer tamošnje vlade, Aleksandar Vučić, poručio je onima koji su uspjeli pobjeći i sakriti se da im pakao tek predstoji, javlja B92.

- Za njih pakao tek predstoji i ponavljat ćemo akcije protiv narko dilera sve dok potpuno ne izliječimo društvo od te pošasti - kazao je i uspjeh akcije "Grom" pripisao činjenici da prvi put informacije o jednoj takvoj operaciji nisu unaprijed 'procurile'.

Vučić je istaknuo da su tijekom jutrošnje akcije uhapšene i neke serijske ubojice, ljudi koji su izvršili po nekoliko ubojstava, razbojništava, a neki su zadržani zbog nelegalnog posjedovanja oružja, prenosi Tanjug.

Šef policije Milorad Veljović izjavio je da su u okviru akcije Grom uhićena i četiri strana državljanina zbog razbojništva na teritoriju Srbije.

Državna tužiteljica Zagorka Dolovac izjavila je da su u kciji Grom 1 uhapšeni ozbiljni narko dileri koji su bili na samom vrhu piramide i poručila da niko nije jači od države.

- Iz zakonskih razloga nismo u mogućnosti objaviti imena uhićenih, ali vam mogu reći da su ovog puta na meti države ozbiljni narko dileri koji su na samom vrhu piramide - rekla je Dolovac, naglasivši da današnja akcija nije kraj borbe sa narko klanovima.

Do kraja dana očekuju se priopćenje policije s detaljnijim informacijama o akciji "Grom 1".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:18