KRVAVI PREKID AFERE

GUVERNER MONSTRUM Moćni političar ljubovao sa studenticom, a kad je ona ostala trudna, odlučio je hladnokrvno likvidirati: Izbodena je osam puta...

Okoth Obado
 REUTERS

Tijelo 26-godišnje Kenijke Sharon Otieno prije nekoliko tjedana pronađeno je u šumi, a obdukcija je pokazala kako je nesretna žena prije ubojstva bila silovana te osam puta izbodena nožem u predjelu vrata, trbuha i leđa. U brutalnom napadu Sharon je, objavio je BBC, izgubila i nerođenu bebu.

Svjetska javnost ostala je šokirana kad je zbog ubojstva 26-godišnje studentice uhićen Okoth Obado, guverner kenijske oblasti Migori. Ovaj oženjeni političar, koji je bio u ljubavnoj vezi sa žrtvom, na sudu je izjavio kako se ne osjeća krivim. Osim guvernera, uhićena su i njegova dva suradnika, koji su mu navodno pomogli izvesti zločin.

- Sharon i njezino nerođeno dijete umrli su na jeziv i užasavajući način, a moj ured obvezao se da će počinitelji ovoga gnjusnoga čina biti izvedeni pred lice pravde - izjavio je glavni kenijski tužitelj Noordin Haji.

Ali ono što je osobito zgrozilo kenijsku javnost jest mračna pozadina cijeloga slučaja. Naime, ubijena Sharon Otieno početkom rujna ove godine kontaktirala je novinara Baracka Oduora s namjerom da mu ispriča sve o svojoj aferi s oženjenim guvernerom. Čim su se našli 3. rujna, dvojac je bio otet. Oduor je nekako uspio pobjeći iz jurećeg automobila, a studentica je, nažalost, ostala s otmičarima. Dva dana poslije njezino truplo pronađeno je u šumi blizu gradića Oyugisa u zapadnoj Keniji.

Policija je vrlo brzo locirala vozilo kojim su se koristili otmičari, no uređaj za praćenje iz automobila bio je deaktiviran baš na dan Sharonina nestanka, da bi proradio već jutro poslije.

Tužiteljstvo također vjeruje kako je guverner odlučio likvidirati bivšu djevojku jer nije htio da ona rodi njegovo dijete. Iako je isprva negirao vezu sa žrtvom, njegov odvjetnik prošli tjedan ipak je potvrdio kako je dvojac bio u intimnom odnosu koji je završen u travnju ove godine, ali dodao je i kako "gospodin Okoth ne može sa sigurnošću reći da je dijete zaista bilo njegovo".

No čini se kako se za tajnu romansu itekako znalo u političkim krugovima, a i sama gospođa Obado bila je upoznata s činjenicom da joj suprug ima ljubavnicu, objavio je BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:57