ZRAČNA BAZA BAGRAM

Hagel stigao u iznenadni posjet Afganistanu

Američki ministar obrane stigao je u Afganistan dan nakon što je za pet talibana iz Guantanama zamijenjen narednik Bowe Bergdahl, talac talibana punih pet godina
 Getty

KABUL - Američki ministar obrane Chuck Hagel stigao je u nedjelju u nenajavljen posjet Afganistanu, nakon što je dan ranije oslobođen narednik Bowe Bergdahl, talac talibana punih pet godina, potvrdio je američki dužnosnik.

Hagel je stigao u zračnu bazu Bagram, golemi vojni kompleks sjeverno od Kabula pod američkom kontrolom. Narednika Bergdahla su talibani zarobili 30. lipnja 2009. u jugoistočnoj provinciji Paktika. Njegovo oslobađanje, u zamjenu za pet talibana zatočenih u američkoj vojnoj bazi Guantanamo, u subotu je najavio predsjednik Barack Obama.

Nakon što je dovezen u Bagram, vojnik je izgledao u "dobrom stanju i mogao je sam hodati" te će se zrakoplovom prebaciti u američku vojnu bolnicu u Landstuhlu, u Njemačkoj.

Nakon što je Obama prošlu nedjelju stigao u nenajavljeni posjet Afganistanu, ovo je drugi iznenadni posjet jednog visokog američkog dužnosnika toj zemlji u vrlo kratkom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:28