CYBER ROBIN HOODOVI

Hakerska skupina Anonymous u akciji: Ukrali brojeve kreditnih kartica, donirat će milijun dolara humanitarnim organizacijama!

Napadnuta je sigurnosna kompanija Stratfor od koje je ukradeno oko 200GB privatnih podataka klijenata

Hakerska skupina Anonymous ponovo je napala . Ovaj je puta žrtva bila sigurnosna kompanija Stratfor kojoj su ukradeni osobni podaci tisuća njenih klijenta, uključujući i brojeve kreditnih kartica. Jedan od hakera priopćio je kako planiraju ukrasti novac s kartica čije su bojeve dobili te isti donirati onima kojima je to najpotrebnije. Koliko je prijetnja ozbiljna govori i činjenica da su neki klijenti Stratfora već prijavili neautorizirane transakcije s njihovih računa.

- Niste više tako privatni i sigurni - poručili su Anonymousi Stratforu preko Twittera. Stratfor je inače sigurnosna kompanija koja svojim klijentima pruža političku, ekonomsku i vojnu analizu kako bi im pomogli u smanjenju rizika u poslovanju, a među njihovim klijentima su i kompanije poput Applea, policije u Miamiju te brojni individualni korisnici.

Dodatno je zabrinjavajuće kako su hakeri istaknuli da je Stratfor samo početak te da se pripremaju za cijeli niz pada. Potencijalne mete vjerojatno će biti napadnute tijekom ovih blagdana.

U napadu na Stratfor ukraden je velik broj podataka klijenata, procjenjuje se čak oko 200GB, a Anonymousi ističu kako će podatke s vremenom objavljivati na internetu. Jedan dio podataka već je objavljen.

Prema navodima agencije AP, Anonymousi su lakoćom došli do podataka o bankovnim karticama jer nisu bili šifrirani što je veliki skandal za jednu kompaniju čije je poslovanje povezano s računalnom sigurnosti .

U Stratforu su bili suzdržani oko komentara vezanih uz napada, no potvrdili su da je do istog došlo. - Hakeri žive u nekom svom svijetu gdje, jednom kada odluče napasti neku kompaniju, jako je teško obraniti se od tih napada - izjavio je Fred Burton iz Stratfora.

Među prvim objavljenim podacima nalaze se i potvrde plaćenih donacija od novca s ukradenih brojeva računa. Među žrtvama je Allen Barr, umirovljeni sigurnosni stručnjak koji je tijekom svoje karijere bio zadužen za borbu protiv cyber kriminala u bankama, kojem su Anonymousi ukrali 700 dolara te ih uplatili različitim humanitarnim organizacijama.

Anonymousi planriraju 'donirati' ukupno milijun dolara različitim humanitarnim organizacijama koristeći novac koji su 'skinuli' s ukradenih računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:06