PROBLEMI ZA FEJS

HAKERSKI NAPAD SRUŠIO FACEBOOK Otkriveno zašto jutros niste mogli na popularnu društvenu mrežu

 Davor Pongračić/CROPIX

Najpopularnija društvena Facebook jutros nije bila u funkciji, a iz poznate kompanije poručili su kako rade na otklanjanju problema. Instagram i Tinder također jutros nisu bili dostupni korisnicima.

- Oprostite, došlo je do pogreške. Radimo na tome i riješit ćemo problem što prije - stajalo je na stranici Facebooka.

Proradili su oko 8.15 sati, a sada je otkriven i uzrok pada sustava.

Obzirom da se neki serveri Facebooka nalaze u New Yorka, pretpostavljalo se da se sustav srušio kao posljedica velike oluje koja je pogodila tu američku saveznu državu.

Međutim, skupina Lizard Squad preuzela je odgovornost za hakerski napad, kao i za jučerašnje rušenje internetskih stranica Malaysia Airlinesa, Sonyjeva Playstationa i Microsoftova Xbox Livea.

Na njihovom profilu na Twitteru postavljene su poruke koje ukazuju na to da su oni odgovorni za napad koji je privremeno blokirao nekoliko velikih internetskih stranica.

Navodni hakeri pokrenuli su DDOS napade na Facebook, Instagram i Tinder. U ovom trenutku čini se da nisu nanijeli nikakvu štetu.

Čelnici Facebooka negirali su da je njihova mreža bila žrtva hakerskog napada, već da je zbog ispravljanja pogreške nastale uslijed nove konfiguracije servis bio 45 minuta nedostupan korisnicima.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 15:11