NAPAD NA PRIVATNOST

HAKIRAO ZUCKERBERGOV FACEBOOK PROFIL 'Oprosti, ali jedino ovako mogu ukazati na propust'

 Facebook

Haker iz Palestine naišao je na propust u Facebooku koji dopušta pisanje po 'zidovima' svih korisnika, uključujući i one koji imaju posve zaštićen profil i misle da njihove osobne podatke mogu vidjeti samo njihovi prijatelji.

Kako bi na propust ukazao, Khalil Shreateh je, nakon što je Facebook ignorirao njegova upozorenja, hakirao profil samog Facebookova osnivača Marka Zuckerberga i na njegovom 'zidu' ostavio poruku.

Ispričao se Zuckerbergu što je krši njegovu privatnost i piše po njegovom zidu te mu je kazao da nije imao drugih opcija nakon što su iz Facebooka ignorirali njegova prijašnja upozorenja.

Odmah nakon te objave na Zuckerbergovom zidu dobio je poruku od Facebook inženjera koji je zatražio dodatne informacije o propustu.

Shreateha su obavijestili da u njegovom prvom izvješću o sigurnosnom propustu nije objavio dovoljno tehničkih podataka. No, iako Facebook plaća za informacije o ovakvim propustima, Shreateh neće dobiti ništa jer je objavom na Zuckerbergovom zidu prekršio uvjete korištenja i privatnosti mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:12