MUČNO

Hamas objavio novu jezivu snimku i otkrio da su izraelski taoci mrtvi; Izraelka Noa: ‘Ubio ih je IDF‘

Na snimci se vidi i treća izraelska taokinja, Noa Argamani, koja govori da su dvojica talaca mrtva

Noa Argamani

 Screenshot/

Hamasovci su objavili novu snimku za koju tvrde da prikazuje mrtva tijela izraelskih talaca Itaija Svirskija (38) i Yossija Sharabija (53).

Na snimci se vidi i treća izraelska taokinja, Noa Argamani, koja govori da su dvojica talaca "ubijeni u udarima IDF-a". Realno je da su je Hamasovi teroristi natjerali da ovo izgovori.

Noa Argamani je 26-godišnjakinja koja je oteta na festivalu u južnom Izraelu, a objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako su je teroristi posjeli između sebe na motocikl dok je ona preklinjala "Molim vas, nemojte me ubiti!".

Hamasovci su u nedjelju objavili video koji prikazuje troje izraelskih talaca, koji su zatočeni u Gazi, kako mole svoju vladu da prestane s ofenzivom protiv palestinske islamističke skupine i oslobodi ih.

Videosnimka u trajanju 37 sekundi, za koju se ne zna kad je nastala, završila je riječima: "Sutra ćemo vas obavijestiti o njihovoj sudbini."

Hamas je ranije u nedjelju rekao i da je izgubio kontakt s nekim taocima uslijed izraelskog granatiranja Gaze u kojem su, moguće, stradali.

Glasnogovornik Hamasova oružanog krila Abu Ubaida rekao je u nedjelju da je nepoznata sudbina mnogih izraelskih talaca.

U svome prvom televizijskom intervjuu u nekoliko tjedana, obilježavajući 100. dan od početka rata, Abu Ubaida rekao je da je moguće da su mnogi taoci "ubijeni", okrivivši Izrael za njihovu sudbinu.

Dodao je da su "beskorisni bilo kakvi pregovori prije nego što Izrael zaustavi svoju agresiju."

Upad preko granice 7. listopada dogodio se kao odgovor na 100-godišnji "masakr naših ljudi koje provodi okupator i njegove bande", dodao je.

U napadu je ubijeno više od 1200 ljudi, što je najveći jednodnevni gubitak života od osnivanja države Izrael 1948. godine. Napadači su oteli 240 talaca i odveli ih u Gazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:37