UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Hamas objavio video zatočene izraelske vojnikinje (19), a onda su prikazali beživotno tijelo: ‘Ubio ju je IDF!‘

Bio je to prvi put da je vojska službeno potvrdila identitet taoca otkako su Hamasovi naoružani pripadnici 7. listopada oteli oko 240 ljudi

Noa Marciano

 /X

Izraelska vojska potvrdila je u utorak identitet 19-godišnje vojnikinje koju Hamas drži kao taokinju, nakon što je naoružano krilo palestinske skupine objavilo video na kojem se vidi mlada žena u zatočeništvu.

"Naša srca su uz obitelj Marciano, čiju je kćer, Nou, brutalno otela teroristička organizacija Hamas", rekla je vojska u priopćenju objavljenom malo nakon ponoći.

“Koristimo sva sredstva, obavještajna i operativna, da taoce vratimo kući.”

Bio je to prvi put da je vojska službeno potvrdila identitet taoca otkako su Hamasovi naoružani pripadnici oteli oko 240 ljudi kada su upali preko militarizirane granice iz Gaze 7. listopada.

U ponedjeljak navečer Hamasove brigade Ezzedine Al-Qassam objavile su videosnimku vojnikinje kako očito čita poruku na hebrejskom u kojoj se predstavila imenom i brojem osobne iskaznice i rekla da je zatočena u Gazi četiri dana.

Snimka je zatim prekinuta, da bi na njoj kasnije bilo prikazano tijelo mlade žene.

Brigada al Qassam navodi da je Marciano ubijena u izraelskom zračnom napadu 9. studenog.

"Predstavnik IDF-a (Izraelskih obrambenih snaga) došao je u obiteljsku kuću i obavijestio ih o objavi videa", stoji u priopćenju vojske.

“Teroristička organizacija Hamas nastavlja iskorištavati psihološki terorizam i djelovati nehumano, putem videa i fotografija talaca, kao što je to činjeno u prošlosti.”

Izraelska vojska vodi kampanju za uništenje Hamasa, čiji su naoružani pripadnici ubili najmanje 1200 ljudi, uglavnom civila, u najgorem napadu na zemlju od njezina osnutka.

Izrael kaže da su 44 njegova vojnika također ubijena u borbama u Gazi.

Video snimku možete pogledati OVDJE, zbog izrazito uznemirujućeg sadržaja nećemo je objavljivati na portalu Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:25