‘POMOZITE...‘

Hamas osudio Izrael zbog fotografija zatočenih Palestinaca u donjem rublju, reagirao i Iran

Visoki dužnosnik Hamasa optužio je Izrael za ‘gnjusan zločin‘ i pozvao međunarodne organizacije za ljudska prava da interveniraju

Privedeni Palestinci u Gazi

 Screenshot

Visoki dužnosik Hamasa osudio je u petak Izrael za "gnusan zločin nad nevinim civilima" nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije zatočenih Palestinaca u donjem rublju.

Izzat El-Reshiq, koji je u egzilu, pozvao je međunarodne organizacije za ljudska prava da interveniraju kako bi se saznalo što se dogodilo ljudima s fotografija i pomognu da ih se oslobodi.

Međunarodni odbor Crvenog križa je priopćio da je zabrinut zbog objavljenih fotografija i istaknuo da se prema zatvorenicima treba ponašati humano u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom.

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian, čija zemlja podupire Hamas, na društvenoj mreži X je također kritizirao Izrael "zbog barbarskog odnosa prema nevinim zarobljenicima i civilima".

Izraelska televizija On je u četvrtak objavila snimku navodnih pripadnika Hamasa kako skinuti do gola i s povezom preko glave sjede na ulici u Gazi.

"Govorimo o pojedincima koji su se predali u Jabaliji i Shejaiyji (u gradu Gazi), Hamasovim uporištima", izjavio je izraelski vojni glasnogovornik Eylon Levy upitan o spornim fotografijama.

"Govorimo o vojno sposobnim muškarcima u prostorima koje su civili trebali napustiti prije više tjedana", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:41