NIKAD VIĐENA SNIMKA

Hamasova divlja horda upala na benzinsku, radnici jedva spasili živote: ‘Uzeli su čak i kante za smeće‘

Nakon što su ispalili određeni broj hitaca na crpku, hamasovci su je pretražili te zatim orobili. Ukrali su mobitel, novac, hranu, čak i kantu za smeće

Napad Hamas na benzinsku crpku kod Magena

 Screenshot/X

Snimke koje su sigurnosne kamere postavljenje na benzinskoj crpki kod kibuca Magen na jugu Izraela načinile 7. listopada otkrile su da je desetak naoružanih pripadnika palestinske vojno-političke organizacije Hamasa tog dana 7:50 sati otvorilo vatru na crpku, pretražilo je te je potom orobilo, piše The Times of Israel.

Snimke su prvo na komunikacijskoj platformi Telegram objavile izraelske hitne službe. Na njima se može vidjeti da su dvojica zaposlenika benzinske crpke, navodno židov i beduin, spazili hamasovce te nakon toga potrčali prema stražnjem dijelu crpke. The Times of Israel piše da su izašli kroz stražnja vrata crpke.

Dok su njih dvojica bježala od naoružanih hamasovaca, ovi su pucali po crpki.

Prema izvještajima, zaposlenici crpke sakrili su se u hladnjaku te su tamo proveli 90-tak minuta prije nego što su spašeni.

Nakon što su ispalili određeni broj hitaca na crpku, hamasovci su je pretražili te zatim orobili. Na snimkama se može vidjeti da su ukrali nešto novca, sokova i grickalica te kantu za smeće, piše Israel National News.

Jedan je pripadnik Hamas iz benzinske crpke uzeo mobitel dok je drugi uzeo croissant i odmah ga počeo jesti.

Daily Mail navodi da je snimke koje su napravile sigurnosne kamere na crpki hitnim službama ustupio njezin vlasnik Moris Atias. Snimke su kasnije spojene u jedinstvenu video snimku na kojoj se može vidjeti da su zaposlenici crpke hamasovcima utekli u zadnji čas.

Prema vremenskim oznakama na snimkama, napad na crpku trajao je oko dvije minute.

Vlasnik crpke Atias rekao je da je na svome mobitelu gledao napad jer su kamere na crpki na njega spojene. "Dečki su mi rekli da su čuli pucnjavu i povike ‘Alahu ekber‘ te da su pošli provjeriti što se događa. Tada su vidjeli da teroristi trče prema njima. Rekli su mi da se nikad nisu toliko preplašili", rekao je Atias. "Iz hladnjaka su izašli samo zato jer su čuli izraelske vojnike dok su provjeravali je li u crpki sve u redu. (Hamasovci) su ubojice. Oni su htjeli ubiti moja dva zaposlenika, a za što? Nije ih briga za ljudske živote", zaključio je Atias.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:02