TUŽNA CEREMONIJA

Harkivski maturanti kraj školske godine obilježili valcerom pored svoje u ratu razrušene škole

Harkivska specijalizirana škola br. 134 uništena je u ratu u Ukrajini. Ukrajinci su kasnije zauzele školu i eliminirali ruske vojnike koji su u njoj bili

Na snimci se može vidjeti da su na obilježavanje kraja školske godine došli i ukrajinski vojnici, a njihovo je vozilo parkirano odmah do koša

 Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine/Twitter

Maturanti Harkivske specijalizirane škole br. 134 u nedjelju su na košarkaškom igralištu pored oštećene zgrade škole kraj školske godine obilježili plesanjem svečanog valcera.

Na proslavu kraja školske godine došla je trećina učenika škole. Kako je rekao maturant Hlib Opašnian, nisu mogli doći jer trenutno nisu u Harkivu.

- Bilo mi je grozno, pogotovo kada sam vidio da mi je škola uništena. Gledao sam to cijeli dan. Moja je kuća od škole udaljena 500 metara. Čuo sam hice i sa svojim ocem otišao na drugi kat naše kuće. Bojao sam se. Geler je preletio našu kuću i udario susjedovu. Činjenica da su napadači ovdje umrli za mene je dobra vidjeti. Danas sam maturirao i sretan sam zbog toga - rekao je Opašnian.

Na snimci se može vidjeti da su na obilježavanje kraja školske godine došli i ukrajinski vojnici, a njihovo je vozilo parkirano odmah do koša.

Osim televizijske ekipe, maturantski valcer svojim su mobitelima dokumentirali i gosti svečanosti, vjerojatno roditelji učenika škole.

Ukrajinska javna televizija Suspilne novosti snimila je prilog o plesu, a Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine isječak iz priloga objavilo na svom službenom Twitter profilu.

Harkivska specijalizirana škola br. 134 uništena je 27. veljače u ratu u Ukrajini, a Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine tvrdi da su je ruski vojnici koristili kao mjesto za predstražu. Ukrajinske su snage kasnije zauzele školu i neutralizirale oko 30 ruskih vojnika koji su bili u zgradi škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:54