INDONEZIJA

HAVARIJA TRAJEKTA Deseci nestalih, spasioci iz vode izvukli 23 preživjelih i tijela dvoje djece

Two Indonesian medical team members help a survivor (C) in Siwa following a ferry accident in central Indonesia off the island of Sulawesi on December 20, 2015. Two children have become the first victims found following a ferry accident in central Indonesia, an official said on December 20, as search and rescue teams continue scouring the rough seas for survivors. A total of 23 people have so far been pulled from the water alive off Sulawesi island, where a passenger ferry carrying 118 people ran into trouble in a violent storm late on December 19, a transport ministry spokesman said. AFP PHOTO / IRWAN KAHIR
 IRWAN KAHIR

Spasilačke ekipe pronašle su tijela dvoje djece i dvadeset troje preživjelih nakon havarije trajekta u središtu Indonezije, priopćile su vlasti u nedjelju, dok traje potraga za nestalim putnicima blizu otoka Celebesa.

Dvadeset troje putnika izvučeno je iz mora u tjesnacu Boni koji dijeli otok Sulawesi, gdje je u subotu po olujnom nevremenu nestao trajekt sa 118 ljudi, rekao je glasnogovornik indonezijskog ministarstva prometa J.A. Barata.

Jedan od brodova koji sudjeluju u spašavanju pronašao je u nedjelju ujutro 19 preživjelih i dva trupla u uzburkanom moru, gdje valovi visoki do 5 metara otežavaju posao spasiocima, koji nastavljaju potragu za preostalim putnicima, dodao je.

"Dosad smo pronašli 25 putnika, uključujući i dvoje mrtve djece", rekao je Barata u priopćenju, ne navodeći druge pojedinosti.

Trajekt je u subotu bio na putu iz Kolake, na jugoistoku Sulawesija, prema Siwi, na zapadu pokrajine, kad je poslao poziv u pomoć.

Odmah nakon toga vlasti su izgubile vezu s trajektom.

Meteorološke prognoze najavljivale su prethodnih dana iznimno teške uvjete na tom području s jakim vjetrom i veoma uzburkanim morem.

Brod je glavno prijevozno sredstvo koje povezuje 17.000 otoka i otočića u Indoneziji, gdje brodolomi sa smrtnim posljedicama nisu rijetkost zbog slabih mjera sigurnosti i prekrcanosti plovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:01