DAMIR HABIJAN

HDZ o ruskim pohvalama hrvatskom predsjedniku: ‘Lavrov i Milanović imaju istu retoriku, zato ga hvali‘

Damir Habijan kaže da današnje izjave Lavrova pokazuju da je potpuno evidentno kojeg je stava Milanović u vezi ruske agresije na Ukrajinu

Zoran Milanović i Sergej Lavrov prilikom susreta u prosincu 2020. godine u Zagrebu

 Srdjan Vrancic/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan ustvrdio je u srijedu da hrvatski predsjednik Zoran Milanović i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov imaju istu retoriku u vezi ruske agresije na Ukrajinu, pa je zato Milanović i dobio pohvalu ruske diplomacije.

"Milanović i Lavrov imaju identične rečenice i identični narativ, ako smo dosad mogli sumnjati u pojedine izjave predsjednika prethodnih mjeseci, današnje izjave Lavrova pokazuju da je potpuno evidentno kojeg je stava Milanović u vezi ruske agresije na Ukrajinu“, izjavio je Habijan u Saboru.

"To je samo nastavak retorike koji je dobio ‘level up‘ pa sada dobiva izravne pohvale šefa ruske diplomacije", dodao je.

image

Damir Habijan

Damjan Tadic/Cropix

Habijan je kazao kako je Milanović imao više spornih izjava o Ukrajini, od toga da je to korumpirana zemlja kojoj je Europska unija pomogla prilikom državnog prevrata na Majdanu, do one prilikom 31. godišnjice priznanja Hrvatske da SAD preko Ukrajine vodi rat protiv Rusije i da je to NATO-ov rat.

Podsjetio je i da se predsjednik Republike snažno protivio obuci ukrajinskih vojnika u Poljskoj, da bi neki dan ispratio kontingent HV-a upravo u Poljsku.

Govoreći o poskupljenjima, Habijan je rekao da su, prema nacionalnom planu za uvođenje eura, udruge za zaštitu potrošača dobile financijska sredstva za liste na kojima bi prikazale trgovce koji su tijekom konverzije iskoristili situaciju za podizanje cijena, kao što je to bio slučaj u Sloveniji.

„Što se tiče bijelih lista, svaki potrošač koji ide u bilo koju trgovinu ili koristi bilo koju uslugu može ju pohvaliti ili istaknuti da u njoj nije došlo do podizanja cijena zbog konverzije“, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 16:17