NESREĆA NA FILIPINIMA

Helikopter Blackhawk srušio se tijekom noćne obuke, poginula šestorica pilota i tehničara

Takvih 16 helikoptera kupljeno je od poljskog proizvođača prema ugovoru iz 2019. godine vrijednom 241,46 milijuna dolara
Ilustracija
 Ted Aljibe/AFP

Helikopter 'Blackhawk', Crni jastreb, srušio se na Filipinima za vrijeme noćne obuke pri čemu je poginulo svih šest osoba u helikopteru, rekli su dužnosnici u četvrtak.

Potraga je počela kada je helikopter S70i kasnio s javljanjem u zračnu bazu u gradu Capasu u pokrajini Tarlac, 92 kilometra sjeverno od Manile, priopćile su zračne snage.

Trojica pilota i trojica pripadnika zrakoplovstva poginula su u nesreći u noći na četvrtak, rekao je ministar obrane Delfin Lorenzana.

"Cijela flota Blackhawka prizemljena je dok se provodi istraga o incidentu", dodao je u izjavi.

Maynard Mariano, glasnogovornik zrakoplovstva, rekao je da se noćna obuka provodila prije potpunog raspoređivanja Blackhawka u njegovu misiju.

Helikopter je bio dio 16 takvih helikoptera kupljenih od poljskog proizvođača Polskie Zaklady Lotnicze prema ugovoru iz 2019. godine vrijednom 241,46 milijuna dolara.

Bio je među šest jedinica isporučenih u studenom prošle godine. Još pet isporučeno je u lipnju, a ostatak treba biti isporučen prije kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 23:50