VATRA IZMAKLA KONTROLI

Hercegovinom bjesne požari: U pomoć pozvani i hrvatski kanaderi!

Pula, Peroj, 170712.Na podrucju izmedju Peroja i Barbarige nesto prije 16 sati izbio je pozar koji se brzo siri nosen burom. Gusti dim vidljiv je iz Pule i veceg dijela Istre. Na terenu je 12 vatrogasaca JVP Pula s cetiri vozila, te clanovi DVD-a Peroj, Vodnjan, Pula i Medulin, a dignuta su i dva kanadera. Na fotografiji: kanaderi pune vodu u uvali Portic sto je mnogim kupacima zabavno gledati.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

SARAJEVO - Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu kako je u toj zemlji registriran veliki broj šumskih požara a najteže stanje trenutačno je na području općine Tomislavgrad zbog čega je zatražena pomoć protupožarnih zrakoplova iz Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom Hini, Ministarstvo sigurnosti BiH navodi kako je pomoć zatražena preko Državne uprave za zaštitu i spašavanje Hrvatske. Slična zamolba za pomoć u gašenju požara upućena je mirovnim snagama Europske unije u BiH (EUFOR).

Uz područje Tomislavgrada požari ugrožavaju i šire područje hercegovačkih općina Trebinje i Konjic. Vatrogasci ulažu maksimalne napore da lokaliziraju požare a pomažu im i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažirani na području Tomislavgrada i Trebinja.

Procjena je kako su do sada pričinjene ogromne štete na opožarenim područjima. Na području Tomislavgrada izgorjelo je oko 420 hektara šume i niskog raslinja. Na području Konjica vatra ugrožava tri sela a gašenje otežava gusta šuma i djelomice minirani teren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:32