INOVATIVNO RJEŠENJE

Hit video: Dostavljač izgubio živce u redu za benzin pa zajahao konja kako bi ljudima donio hranu

U Indiji se često mogu vidjeti dostavljači hrane kako vijugaju kroz zakrčene gradove na svojim skuterima
 X/shaandelhite

Frustriran čekanjem u dugim redovima kako bi natankao automobil, dostavljač hrane zajahao je konja i krenuo na posao. Snimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje dostavljača u Hyderabadu u južnoj Indiji koji jaše konja dok mu se na leđima nalazi crvena torba službe za dostavu hrane Zomato, piše The Guardian.

U utorak su benzinske crpke u gradu bile zakrčene automobilima nakon što je kratki štrajk vozača kamiona i cisterni rezultirao nestašicom goriva na crpkama. Štrajkali su protiv prijedloga zakona koji je predviđao visoke novčane kazne i 10-godišnje zatvorske kazne za one koji udare u drugo vozilo i pobjegnu s mjesta nesreće.

Štrajk je prekinut nakon što je iz vlade stigla informacija kako će se posavjetovati s vozačima prije nego što se nastavi donošenje zakona.

Dostavljač hrane s konja je mahao prolaznicima pa objasnio što se dogodilo. - Nije bilo benzina za moj motor. Čekao sam tri sata u redu, a sve se to dogodilo nakon što sam pokupio narudžbu, rekao je Indijac.

U Indiji se često mogu vidjeti dostavljači hrane kako vijugaju kroz zakrčene gradove na svojim skuterima kako bi dostavili narudžbu na vrijeme. Zbog jake konkurencije neke tvrtke čak nude dostavu u roku od 10 minuta što je indijska javnost kritizirala, rekavši da tako ugrožavaju živote dostavljača.

Tvrtke kažu da dostavljači nisu pod pritiskom jer ne znaju ništa o roku od deset minuta, a Zomato je naveo kako njegovi radnici nisu nagrađeni za pravovremene dostave niti kažnjeni za kasne isporuke. U budućnosti planiraju staviti telefonski broj na torbe za isporuku kako bi ljudi mogli prijaviti one koji voze prebrzo ili neoprezno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:08