PRIVLAČE PEDOFILE

HITNA ISTRAGA Policija ispituje djevojčice koje se na društvenim mrežama natječu u objavi golišavih fotki

Srpsko tužiteljstvo za visokotehnološki kriminal najavilo je kako pokreće hitnu istragu o tinejdžerkama koje na društvenim mrežama objavljuju svoje golišave fotografije.

Kako piše Blic , djevojčice od 13 i 14 godina golišavim fotografijama pokušavaju steći popularnost na internetu, no za sada su uspjele privući samo pažnju policije.

One i njihovi roditelji morat će dati odgovore na pitanja inspektora Ministarstva unutarnjih poslova za visokotehnološki kriminal i pedofiliju.

Ovaj nimalo laskav trend počeo se širiti društvenim mrežama, a ravnatelji osnovnih škola kao i sociolozi upozoravaju na veliku opasnost od njegova nastavka jer roditelji ne pružaju djeci nikakav otpor, a oni sami kao institucije nažalost ne mogu ništa.

Međutim, priča će sada dobiti epilog na sudu.

- U ovom slučaju najviše su zakazale socijalne službe, koje bi se morale baviti ovakvim temama. Mi ćemo preispitati postoje li elementi krivnje pogotovo roditelja - izjavio je za Blic izvor u policiji.

Profili tih 'popularnih' djevojčica puni su neprimjerenih poruka, prijedloga i fotografija. Iako su se nakon pisanja Blica opravdavale kako su sporne fotografije postavljali njihovi bivši dečki, same su sebe kasnije demantirale.

Prema pričama jedne od učenica koja poznaje 'popularne djevojčice', osim fotografija popularnost prikupljaju i organiziranjem zabava gdje se toči alkohol.

Fotografije jedne od djevojčica na kojima je potpuno gola preplavile su internet. Osim maloljetnih dječaka, njih komentiraju i punoljetni muškarci, koji ih javno pozivaju na seks.

- Istražit ćemo nalaze li se one na udaru pedofila - doznaje Blic od izvora bliskog istrazi .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:50