PREDSJEDNIČKI IZBORI

HOĆE LI BIDENOV GAF DONIJETI TRUMPU GLASOVE CRNIH GLASAČA? Demokratski kandidat se morao ispričavati zbog 'nezgrapnog komentara'

 
 AFP

Američki demokratski kandidat u utrci za Bijelu kuću Joe Biden pokušava popraviti štetu koju je izazvao izjavom da Afroamerikanci "nisu crni" ako razmatraju mogućnost da, umjesto za njega, glasaju za predsjednika Donalda Trumpa.

Gaf s ovom izjavom Biden je napravio tijekom intervjua kojeg je u petak vodio s istaknutim crnim radijskim voditeljem Charlamagneom Tha God, o njegovom dopiranju do crnih birača.

Biden je kasnije izrazio žaljenje zbog "nezgrapnog" komentara, prenosi BBC.

Crni glasači ključni su za potporu Bidenovoj kandidaturi.

"Osvojio sam svaki pojedini okrug. Osvojio sam veći udjel crnih glasova nego itko drugi, uključujući Baraka", kazao je Biden spominjući prvog Afroamerikanca na mjestu američkog predsjednika Baracka Obamu, koji je zajedno s Bidenom kao potpredsjednikom tada bio osvojio Bijelu kuću.

Biden je također kazao da "jamči" kako za dužnost svog potpredsjednika razmatra više crnih kandidatkinja.

Na samom kraju intervjua Bidenov pomoćnik u kampanji prekinuo je razgovor navodeći da je bivšem američkom potpredsjedniku i demokratskom kandidatu isteklo vrijeme.

Kada je Bidenov suradnik pokušao privesti intervju kraju, Charlamagne je prosvjedovao. "Ne možete to raditi 'crnim' medijima ", kazao je.

"Radim to i bijelim i crnim medijima", odgovorio je na to Biden dodavši da ga njegova žena čeka da koristi njihov kućni studio.

Charlamagne je pozvao Bidena da se vrati i dade još jedan intervju jer ima za njega još pitanja.

"Ako imate problem odrediti jeste li za mene ili za Trumpa, tada niste crnac", na to je odgovorio Biden.

Radio emisiju Breakfast Club, popularnog voditelja Charlamagnea, svakog mjeseca sluša više od 8 milijuna slušatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2022 01:11