RIJEDAK POREMEĆAJ

HOROR AMERIČKE UČITELJICE U TAJLANDSKOJ PROVINCIJI Ujutro se probudila i shvatila da se ne može pomaknuti, a uskoro je i dobila strašnu dijagnozu

 
 GoFundMe

Caroline Bradner, 22-godišnja američka učiteljica, 22. prosinca probudila se u tajlandskom gradu Surat Thaniju potpuno paralizirana. Nije se mogla ni pomaknuti! Djevojka koja nije imala nikakvih prevelikih zdravstvenih tegoba u samo jedan dan postala je nepokretna.

Kako je to moguće? Nakon nekoliko pregleda utvrđeno je da djevojka boluje od Guillain-Barréovog sindroma, vrlo rijetkog poremećaja (od njega boluje jedna na 100.000 osoba) koji prvo utječe na mišiće, a potom se proširi na cijelo tijelo i uzrokuje paralizu. Oporavak je moguć, ali je dugotrajan.

U svakom slučaju, uspaničena Caroline koja je po jugoistočnoj Aziji radila kao učiteljica, nekoliko dana ranije osjećala je slabost u nogama i torzu, što joj je otežavalo hodanje. Otišla je u bolnicu u Surat Thaniju gdje su liječnici posumnjali da se radi o multipla sklerozi. Međutim, kada se 22. prosinca probudila potpuno paralizirana, bilo je jasno da se radi o nečem drugom. Uz pomoć prijatelja dovedena je u bolnicu i doktorima je tada bilo jasno da se radi o Guillain-Barréovom sindromu.

Grozne vijesti iz Tajlanda su uskoro došle i do SAD-a, točnije do roditelja mlade Bradner.

- Kad sam čuo vijesti, cijeli život mi se okrenuo naopačke - rekao je tata Jim Bradner za ABC.

Također, roditelji su odmah pokrenuli GoFundMe kampanju kako bi Caroline prebacili iz Tajlanda u Ameriku i pružili joj najbolje moguće liječenje. Taj potez pokazao se kao fantastičan budući da je već prikupljeno 76.000 dolara.

- Neizmjerno smo zahvalni svima koji pomažu. Caroline ima puno prijatelja i članova obitelji koji se trude pronaći novac kako bi vratili moju kćer doma - rekao je Jim pohvalivši i tajlandske liječnike.

- Već se vide pomaci. Mali su, ali glavno da je bolje.
Carline je novac uplatilo već 991 osoba, a njezin osiguravatelj odobrio je isplatu novca za transport u SAD. Novac koji je prikupljen bit će potrošen na njezino liječene, a ostatak će donirati u humanitarne svrhe.
Jim je za kraj rekla da dobar i pozitivan duh nije napustio Caroline.

- Njezin boravak u Tajlandu potpuno je promijenio njezine poglede na život. Rekla nam je da su ljudi ovdje nevjerojatni, stalno nasmijani i sretni. Ona je oduvijek željela tako živjeti. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo i sada joj je jedina želja vratiti se kući...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:49