STRAVIČNO

Horor na Balkanu: Vodoinstalateri u WC školjci pronašli raskomadano tijelo milijardera!

Izvješća o okolnostima ubojstava sadrže jezive detalje. Ubojica je ubio svoju žrtvu bučicom i izrezao tijelo u kupaonici

Christian Peev

 Twitter

Raskomadano tijelo ubijenog mogula kriptovaluta navodno je pronađeno u glavnom gradu Bugarske Sofiji, piše Newsweek.

Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvijestio je britanski The Mirror.

Peev je diplomirao na američkom sveučilištu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. kolovoza te da je mogući ubojica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao oko šest godina prije.

Izvješća o okolnostima ubojstava sadrže jezive detalje. Lokalni mediji navode da je navodni ubojica ubio svoju žrtvu bučicom i izrezao tijelo u kupaonici prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. kolovoza. Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valchinovom.

Snimkom kamere utvrđeno je da je par ušao u stambenu zgradu osumnjičenog ubojice 8. kolovoza, a sljedeći dan je Valchinov sam izašao iz zgrade.

Drugi muškarac, Konstantin Subotinov, uhićen je i rekao je policiji da je pomogao ubojici sakriti ostale dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsku četvrt Vitosha, gdje je Valchinov uhićen.

Bugarski mediji izvijestili su da je Peev pomogao Valchinovu s kripto ulaganjima, sugerirajući da je ubojstvo bilo motivirano novcem. Newsweek je kontaktirao bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova za dodatne komentare.

Peev je drugi kripto kralj koji je pronađen mrtav u brutalnim okolnostima unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. srpnja nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram računu isticao ekstravagantan životni stil financiran kriptoulaganjima.

U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i najmanje jedna podlaktica. Argentinski mediji izvijestili su da su dijelovi tijela čisto amputirani, što sugerira da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.

U studenom 2022. smrt dvaju glavnih izvršnih direktora za kriptovalute u jednom tjednu potaknula je zavjereničke tvrdnje o zlokobnim vezama između njihove smrti i smrti drugih milijardera i multimilijunaša iz industrije.

Tiantian Kullander i Vyacheslav Taran imali su bogatstvo koje se procjenjuje na milijarde dolara, a njihova smrt uslijedila je samo mjesec dana nakon što se milijunaš, programer kriptovalute Nikolai Mushegian (29) utopio u Portoriku, piše Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 17:06