MASOVNA UHIĆENJA

HOROR NA GRČKOM OTOKU Mladog Amerikanca tukli do smrti, policija pregledala snimke i uhitila šestero Srba! Je li svemu prethodilo udvaranje djevojci?

Bacary Henderson (lijevo)
 Facebook

Američki turist Bacary Henderson (22) pretučen je na smrt u ljetovalištu Laganas na grčkom otoku Zakintos u ranim jutarnjim satima u petak. Grčka policija je priopćila da je, u vezi s ubojstvom Hendersona uhićeno osam osoba, od kojih je šestoro srpske nacionalnosti, prenosi AFP.

Kako je "Blicu" potvrđeno u srbijanskom Ministarstvu vanjskih poslova, točna je informacija da se radi o šestoro državljana Srbije koji su sudjelovali u tučnjavi i koji su privedeni.

- Oni su lišeni slobode i danas bi trebalo da budu izvedeni pred sud. Do daljnjeg ostaju u Grčkoj, jer će morati proći kroz njihov pravosudni sistem - rečeno je novinarima Blica u ministarstvu.

Policija je navela da su Srbi privedeni nakon pregledavanja snimki sigurnosnih kamera, nakon što je prethodno već uhitila grčkog barmena i britanskog izbacivača srpskog porijekla koji su se sukobili s 22-godišnjim Amerikancem Bacaryjem Hendersonom, koji je bio s grupom prijatelja, i prebili ga na smrt.

Policija je navela da je Amerikanac podlegao ozljedama zadobivenim u tuči u jednom baru na Zakintosu i da ga je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Laganas.

Iz grčke policije za AFP je navedeno da su obje grupe koje su sudjelovale u nasilju dosta pile prije sukoba. Neki očevici tvrde da se Bacary u pripitom stanju udvarao jednoj djevojci, te da ju je u jednom trenutku udario i ozlijedio. Zatim je bio napadnut.

U jednom trenutku žrtva je uspjela pobjeći i istrčati iz kafića, ali su ga napadači sustigli nakon 20 metara, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:22