KRIKOVI I SUZE

Horor prizori iz zračne luke: Ženi (57) odsjekli nogu na licu mjesta nakon što je zaglavila na pokretnoj stazi

Osobe koje su se našle u blizini staze pokušale su je ugasiti, a liječnici su joj na koncu amputirali nogu iznad koljena kako bi je oslobodili

Tajlanđanka kojoj je amputiran veći dio lijeve noge nakon što je zaglavila u pokretnoj stazi u Međunarodnoj zračnoj luci Don Mueang u Bangkoku

 ViralPress/Viral Press/Profimedia

Liječnici su 57-godišnjoj Tajlanđanki u četvrtak amputirali veći dio lijeve noge nakon što joj se ista zaglavila u pokretnoj stazi u Međunarodnoj zračnoj luci Don Mueang u Bangkok u Tajlandu, javlja Daily Mail.

Tajlanđanka se našla u nevolji kada se na samom kraju jedne od pokretnih staza spotaknula preko svoje ružičaste putne torbe na kotače. Noga joj se potom zaglavila u stazi koja ju je zatim smrskala.

Osobe koje su se našle u blizini staze pokušale su je ugasiti, a liječnici su joj na koncu amputirali nogu iznad koljena kako bi je oslobodili.

Tajlanđanka je potom odvedena u bolnicu Bhumibol Adulyadej u Bangkoku gdje je primila hitnu liječničku pomoć. Djelatnici bolnice rekli su da je prvo odvedena u jednu drugu bolnicu u kojoj joj je rečeno da joj nogu ne mogu spasiti. Tajlanđanka je nakon toga navodno zatražila da je se prebaci u treću ustanovu kako bi se moglo utvrditi može li joj se noga spasiti.

image

Tajlanđanka kojoj je amputiran veći dio lijeve noge nakon što je zaglavila u pokretnoj stazi u Međunarodnoj zračnoj luci Don Mueang u Bangkoku

ViralPress/Viral Press/Profimedia
image

Liječnici unesrećenoj Tajlanđanki pružaju pomoć

ViralPress/Viral Press/Profimedia

Međunarodna zračna luka Don Mueang provest će istragu kako bi utvrdio uzrok nesreće.

Daily Mail navodi da su dva kotača nedostajala s Tajlanđankine putne torbe te da su se žuti paneli nalik češljevima koji se nalaze na rubu pokretne staze odlomili.

image

Tajlanđankina putna torba

ViralPress/Viral Press/Profimedia
image

Sporna pokretna staza

ViralPress/Viral Press/Profimedia

Pokretna je staza ugašena i inženjeri je pregledavaju.

Direktor i vodstvo Međunarodne zračne luke Don Mueang posjetili su ozlijeđenu Tajlanđanku u bolnici te rekli da im je jako žao zbog incidenta te da su spremni preuzeti odgovornost za njega i pokriti sve troškove njezinog oporavka. Dodali su i da će je obeštetiti.

image

Bolnica u koju je prebačena ozlijeđena Tajlanđanka

ViralPress/Viral Press/Profimedia

Nijedan let nije odgođen zbog incidenta.

Međunarodna zračna luka Don Mueang otvorena je 1914. godine, a sporna je pokretna staza instalirana 1996. godine. Proizvela ju je japanska tvrtka Hitachi. Direktor Dona Mueanga rekao je da je zračna luka planirala zatražiti novac kako bi je 2025. zamijenila novijim modelom.

Cipela jedne osobe oštećena je 2019. godine nakon što je koristila pokretnu stazu u Terminalu 1 Međunarodne zračne luka Don Mueang. Zračna je luka nakon toga izdala priopćenje u kojem stoji da je neispravna staza popravljena i ponovno puštena u pogon u roku od sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:32