INDOKTRINACIJA DJECE

HOROR REPORTAŽA IZ ISLAMISTIČKOG BRLOGA Dječak (14): 'Želim se pridružiti ISIS-u i ubijati nevjernike'

Islamska država u svoje je redove počela dovoditi i one najmlađe te ih slati u smrt...
 Screenshot

Radikalni borci Islamske države, koji su dosad zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije, dobro su poznati po svojoj ekstremnoj brutalnosti, no novi dokumentarac Vice Newsa baca novo svjetlo na stravičan utjecaj koji militanti imaju na malu djecu na teritoriju koji je pod njihovom kontrolom.

Novinari Vicea dobili su nevjerojatnu priliku da pristupe islamističkoj skupini ISIS, u sirijskom gradu Raqaa, čiji članovi prijete da će podići svoju zastavu na Bijeloj kući, a dokumentarac je podijeljen u pet dijelova.

U drugom dijelu, koji je upravo objavljen, postaje očigledno kako je misija militanata puno više od same borbe. Oni pokušavaju pridobiti dječja srca i um.

- Mi mislimo kako je ova generacija djece generacija kalifata - kazao je jedan ISIS-ov borac.

U dokumentarcu devetogodišnji dječak objašnjava kako uskoro ide u kamp gdje će učiti pucati iz kalašnjikova, a potom ići u rat protiv Rusa i Amerikanaca. Jedan od boraca pita ga pritom želi li postati džihadist ili mučenik koji će se raznijeti bombom. Nasmiješeni dječačić odgovara: 'Džihadist'.

Naime, djeca mlađa od 15 godina idu u takozvani 'Šerijatski kamp' gdje uče o islamu i vjeri u Islamsku državu, dok starija djeca mogu pohađati vojni kamp i kasnije sudjelovati u vojnim operacijama, objašnjava Abu Mosa, glasnogovornik Islamske države.









- Nemam vremena za obitelj niti odmor. Za posljednjih nekoliko blagdana rekao sam djeci da im neću kupiti slatkiše sve dok djeca Homsa i Dare (gradovi u Siriji) ne budu mogla isto slaviti. Ne vraćam se kući bez razloga, samo kad je nešto jako važno ili kad sam bolestan. Ne idem tamo uopće. Živim za rat cijelo vrijeme. Obitelj je, iskreno, najmanje važna stvar. Postoji viši cilj. Nitko ne bi branio muslimane da svi sjedimo doma s obitelji - kazao je Abu Mosa.

Kasnije u dokumentarcu 14-godišnji dječak drži jeziv govor o tome kako se želi pridružiti borcima i ubijati nevjernike i otpadnike.

- U ime Alaha, moje ime je Daoud i imam 14 godina. Želim se pridružiti Islamskoj državi u Iraku i Siriji (ISIS) i ubijati s njima ... Pripadnici Islamske države nisu učinili ništa loše, a ako Bog da, niti neće.

Pogledajte cijeli dokumentarac:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:11