OPREZ, UZNEMIRUJUĆE

Horor u SAD-u, policajci ubili crnca s amputiranim nogama, oca dvoje djece. Snimka je stravična

Anthony Lowe Jr. (36) ničim izazvan izbo je jednu osobu nakon čega je pokušao pobjeći pa je morala intervenirati policija

Trojica policajaca iz policijske postaje Huntington Park snimljena su kako ispaljuju nekoliko hitaca u Anthonyja Lowea Jr., 36-godišnjeg oca dvoje djece

 /Screenshot Youtube

Kalifornijski policajci u četvrtak su upucali i usmrtili muškarca s obje amputirane noge, prenosi Daily Mail. Trojica policajaca iz postaje Huntington Park snimljena su kako ispaljuju najmanje osam hitaca u Anthonyja Lowea Jr. (36), inače oca dvoje djece.

Obitelj ubijenog rekla je kako je Anthony nedavno izgubio obje donje polovice nogu nakon sukoba s policijom u Teksasu. Od tad je živio s majkom, a na dan pogibije rekao joj je da ide u McDonald‘s. Još nije jasno koga je i zašto Anthony navodno ubo nožem niti u kakvom je stanju ta osoba sad.

Govoreći o incidentu koji se dogodio u četvrtak, policija je izvijestila kako je Lowe Jr. ničim izazvan izbo jednu osobu nakon čega je pokušao pobjeći s mjesta nesreće. Kako tvrde, "iskočio" je iz svojih invalidskih kolica i dao se u bijeg na svojim batrljcima pa su ga dvojica policajaca bila primorana gađati pištoljem taserom (elektrošokerom na daljinu). Anthony je u jednoj ruci navodno držao veliki mesarski nož.

Na mjesto događaja ubrzo je stiglo i drugo policijsko vozilo iz kojega je izašao treći policajac. U sljedećih 15 sekundi policajci su ispalili više hitaca i pogodili Lowea u gornji dio torza. Nakon što je pao na tlo, stavili su mu lisice.

- Policajci Huntington Parka osumnjičenoga su najmanje dvaput pogodili elektrošokerom, no korištenje istoga nije bilo učinkovito. Naime, dotični je ponovno pokušao baciti mesarski nož na policajce i tad je došlo do pucnjave - priopćio je Ured šerifa okruga Los Angeles.

Lowe Jr. kasnije je preminuo na mjestu nesreće, a njegova obitelj sad traži odgovore od policije.

Identiteti policajaca koji su umiješani u ovaj incident još nisu otkriveni, a poručnik Hugo Reynaga iz Ureda šerifa okruga Los Angeles rekao je kako protiv njih još nisu poduzete nikakve službene disciplinske mjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 12:47