NIJE MU BILO SPASA

Horor u zemlji oružja: Dječak se propucao pištoljem kojeg je našao u ruksaku, imao je samo dvije godine

Teško ozlijeđeno dijete prevezeno je u obližnju bolnicu no unatoč naporima liječnika nije mu bilo spasa te je preminuo
Ilustracija
 Chip Somodevilla/AFP

Dijete staro samo dvije godine preminulo je od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem u američkom Teksasu.

Kako javljaju tamošnji mediji, policija u mjestu Waco zaprimila je dojavu o pucnjavi oko šest sati poslijepodne. Pojurili su na dojavljeno mjesto događaja u stambenom kompleksu. Kada su došli tamo, zatekli su stravičan prizor, dječak je bio na podu s prostrijelnom ranom u glavi. Dijete je odmah kolima hitne pomoći prevezeno u najbližu bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život, no bezuspješno, javlja People .

Na mjestu događaja policija je ustanovila kako je dijete pronašlo pištolj u ruksaku koji pripada članu uže obitelji. Vjeruje se da je dijete pronašlo oružje i slučajno se ustrijelilo.

Nakon strašnog događaja 21-godišnjak koji je vlasnik oružja pobjegao je s mjesta tragedije te je naknadno pronađen i stavljen u pritvor radi zataškavanja dokaza. Istraga je i dalje u tijeku.

Magazin People navodi kako svake godine oko 1.300 maloljetne djece smrtno strada od vatrenog oružja, a statistički podaci pokazuju da jedna od tri američke obitelji s djecom ima najmanje jedno oružje u kući. Prošle godine 369 djece se slučajno propucalo, a u 142 slučaja ozljede su bile fatalne. Najmanje 22 milijuna djece živi u obiteljima koje su naoružane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:20