BOLOVALA OD LEUKEMIJE

Hrabra majka prekinula s liječenjem leukemije kako bi rodila dijete, beba je umrla 12 dana nakon poroda, a sada je stigla još jedna tužna vijest...

 
 Brianna Rawlings Facebook

Tinejdžerka koja je hrabro odgađala liječenje raka za vrijeme trudnoće, izgubila je bitku za život nakon što je preminuo i njezin tek rođeni sin.

O Brianni Rawlings pisale su sve novine nakon nesebičnog čina kojim je htjela dati svom sinu Kydenu najveće šanse za preživljavanje dok se ona borila s leukemijom.

Brianna Rawlings Facebook

Ta je 19-godišnjakinja na svom Facebooku nedavno objavila fotografiju na kojoj se vidi kako drži svoju bebu, rođenu hitnim carskim rezom. No maleni je samo nekoliko dana nakon rođenja izgubio bitku za život. Djevojka iz Sydneya bila je u 17. tjednu trudnoće kad joj je dijagnosticirana leukemija, agresivni oblik raka krvi.

Liječnici su joj rekli da može odabrati između prekida trudnoće i rađanja, što bi značilo odgađanje njezinog liječenja. Odlučila je nastaviti trudnoću, što je prepolovilo njezine šanse za preživljavanjem, javlja Mirror.

Ipak, zbog jakih bolova i temperature je morala na prijevremeni porod pa se maleni Kyden rodio tri mjeseca ranije. Samo 12 dana nakon rođenja, on je preminuo od posljedica infekcije želuca.

Brianna je tada rekla za Daily Mail da su 12 dana koje je provela sa svojom bebom bili tako posebni te da je to bilo 12 najboljih dana u njezinom životu.

Brianna Rawlings Facebook

'Zatim su stigle šokantne vijesti, da je on dobio infekciju želuca i da se moramo s njime oprostiti. To je uzelo njegov dragocjen život i tako je naš sinčić dobio krila', rekla je Brianna.

Njezino se zdravlje isprva počelo popravljati, a zatim se opet naglo pogoršalo.

Nakon što se pokazalo da presađivanje koštane srži njezina brata nije moguće, njezina je obitelj počela prikupljati sredstva za lijekove koji bi možda mogli spasiti Briannin život.

Tu je bitku ipak izbubila 29. prosinca, nakon samo dvije doze lijekova, i to nekoliko dana nakon njezinog 19. rođendana.

Brianna Rawlings Facebook

Njezina je sestra objavila vijest o smrti, rekavši da je Brianna sada ponovno sa svojim sinčićem.

'Potpuno smo slomljeni, ali nam je istovremeno i lakše jer znamo da ju više ne boli i da se više ne muči ne znajući što ju čeka. Volimo te do zvijezda i natrag, prekrasna djevojko, leti visoko i vodi one koji ne znaju kako dalje bez tvog zaraznog osmjeha', napisala je njezina sestra Kourt Rawlings na stranici GoFundMe na kojoj su se prikupljala sredstva za Briannino liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 07:05