ZALUTALI METAK

Hrabra policajka spasila ranjeno dijete, svjedokinja: ‘Svi oko nas samo su stajali i snimali mobitelima‘

Dok su meci odjekivali, a uspaničeni turisti bježali u strahu za život, hrabra Alyssa Vogel podigla je malenu u naručje i počela trčati
Policajka Alyssa Vogel i jedna od žrtava, Wendy Magrinat
 NYPD MIdtown North

Policajka iz New Yorka snimljena kako spašava život djevojčice koju je pogodio zalutali metak napadača s Times Squarea, opisala je trenutak spašavanja.

Naime, napadač identificiran kao Farrakhan Muhammad (31) htio je upucati svog brata kada je ispalio rafal u gomilu i pogodio dvije žene i četverogodišnje dijete.

Dok su meci odjekivali, a uspaničeni turisti bježali u strahu za život, hrabra Alyssa Vogel podigla je malenu Skye Martinez u naručje i počela trčati, a sve je zabilježeno na snimci nakon čega je policajka prozvana herojem.

- Govorila sam joj da diše i da će njezina kći biti u redu. Pokušavala sam je smiriti jer je bila jako preplašena. Malena je bila vrlo hrabra, nije ni jednom zaplakala osim u trenutku kad smo joj podvezali ranu, tada je vrisnula jer je bilo jako bolno. Podigla sam je i pojurila prema hitnoj. Samo je govorila da želi svoju mamu. A mama je trčala za mnom - ispričala je Vogel.

Policija još uvijek traga za napadačem koji je od ranije poznat policiji, a njegov brat koji je bio meta napada dao je policiji sve podatke.

Wendy Magrinat (23), jedna od ozlijeđenih u napadu koja se tamo zatekla sa svojom dvogodišnjom kćeri, kazala je kako su je svjedoci počeli snimati mobitelima umjesto da joj pomognu.

- Razumijem da su ljudi u šoku no ako si u šoku, ne bi trebao ni snimati - kazala je ogorčena turistkinja koja je pogođena u nogu.

Treća žrtva, 43-godišnja Marcela Aldana ranjena je u stopalo. Očekuje se da će se sve tri žrtve napada oporaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:11