‘RUSI MI SVE POBILI‘

Hrabri Senad bori se na strani Ukrajine: ‘Ako poginem, ponosno će me vratiti u BiH‘

Senad ističe kako je spreman položiti život za Ukrajinu da bi Rusi bili poraženi

Senad

 Hromadske

U Ukrajini se protiv ruske invazije bore i mnogi dragovoljci iz drugih država, a među njima se našao i Bosanac o kojem pišu i ukrajinski mediji.

Senad je proživio rat u BiH, nakon čega je otišao iz države i sada živi na relaciji između Poljske i Francuske. U Varšavi ima ženu i djecu, dok u Francuskoj radi i bavi se građevinskim poslom. Međutim, kaže da nikada neće zaboraviti ono što se dogodilo u njegovoj rodnoj državi prije tri desetljeća. Upravo to je jedan od razloga što se priključio ukrajinskoj vojsci.

Senad se za Hromadske prisjetio posljednjeg sukoba u BiH, navodeći da su Rusi i tada u BiH ubijali na nemilosrdan način.

- Nekoć su mnogi Rusi došli u moju zemlju i pobili moju obitelj. Moje poznanike. Uništili su moju zemlju kao što danas uništavaju Ukrajinu - rekao je Senad za Hromadske, a prenosi Klix.ba.

Senad je upravo ovu činjenicu istaknuo kao razlog zašto je spreman položiti život da bi Rusi bili poraženi.

"Ja i svi ljudi iz Međunarodne legije - ne moramo se vratiti živi. Ako poginemo, ukrajinska zastava će ponosno visjeti na našim ljesovima i mi ćemo biti ponosno vraćeni u našu zemlju. Za razliku od ruskih pasa, koji će trunuti u ukrajinskom tlu", rekao je.

Senad smatra da ako Rusi ne budu poraženi ovdje i sada, svijet može zaboraviti na sigurnost. Zbog toga smatra da učešćem u rusko-ukrajinskom ratu štiti i svoju obitelj koja živi u Poljskoj.

- Uostalom, nakon što su mi Rusi 1995. ubili obitelj, više si ne mogu priuštiti riskirati s njima - zaključio je Senad za Hromadske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:30