STRAVA U NJEMAČKOJ

Hrvat mačetom ubio brata, cure novi detalji o zločinu: ‘Kupaonica je izgledala poput klaonice‘

Prema izjavama susjeda, kratko prije 4 sata ujutro začula se buka i vika iz njihova stana
Ilustracija
 Morris Mac Matzen/AFP

Hrvatski državljanin u dobi od 30 godina uhićen je u četvrtak ujutro u njemačkom Emmeringu nedaleko Münchena, zbog sumnje da je mačetom ubio tri godine starijeg brata, izvijestila je bavarska policija.

U četvrtak oko 4 sata ujutro policija i hitna služba zaprimile su poziv stanarke jedne zgrade u Emmeringu kod Fürstenfeldbrucka, koja je čula svađu i lupanje iz susjednog stana.

Po dolasku ekipe hitne pomoći u susjednom stanu je u kupaonici pronađen 33-godišnji muškarac, koji je bio smrtno ozlijeđen i medicinska ekipa mu više nije mogla pomoći.

Policija je odmah osigurala mjesto događaja, kako bi proveli očevid i izuzeli tragove na mjestu događaja, a mrtvo tijelo 33-godišnjaka pregledao je sudski mrtvozornik. Ubrzo su istražitelji zaključili da je 33-godišnjaka, kako se osnovano sumnja, ubio njegov 30-godišnji brat.

Prema izjavama susjeda, kratko prije 4 sata ujutro začula se buka i vika iz njihova stana. I inače su se braća, kazuju susjedi, znala posvađati. No, ovoga četvrtka ujutro svađa je eskalirala, a onda je najednom sve utihnulo.

Krvava odjeća

Nekoliko minuta kasnije, mlađi brat navodno je pozvonio na vrata susjede iz stana ispod njihova. Bio je rastrojen i odjeća mu je bila sva krvava. Navodno je susjedi i rekao što se dogodilo. Ubrzo je cijela ulica bila puna policije i ekipa hitne pomoći.

- Kupaonica u kojoj je pronađen ubijeni izgledala je poput klaonice - izjavio je za njemački Bild Zeitung jedan policajac.

Prema pisanju novinara Süddeutsche Zeitunga koji su razgovarali sa stanarima, susjedi su u šoku. Žena koja je braću hrvatskih korijena dobro poznavala, kroz suze im je rekla: "Ovo je teško i za nas. Dečki su uvijek bili pristojni i ljubazni".

Obojica braće bili su zaposleni u obližnjem supermarketu i svi ih opisuju kao vrijedne radnike. Majka im je umrla prije nekoliko godina, a otac je preminuo nedavno, početkom rujna ove godine. Od tada su u stanu živjeli sami. Mlađi brat, sada osumnjičen za ubojstvo, navodno je u srijedu imao rođendan.

Mladić koji obojicu poznaje još od malih nogu, rekao je za Süddeutsche Zeitung kako zna da su braća za određene prigode znali donositi doma puno alkohola, pa bi im u tim situacijama "kočnice" popustile. Napomenuo je da ih poznaje već 20 godina i da ih je nerijetko znao viđati s modricom na oku ili s ozljedama pa i ubodima na rukama.

Tučnjave i oružje

- Ponekad bi se pošteno potukli - kazao je njihov poznanik koji je, kako tvrdi, u njihovu stanu jednom vidio razno oružje, od sablji do stare sačmarice za koju nisu znali je li funkcionalna. Navodno je njihov otac obožavao oružje te je hodao po buvljacima i skupljao "svoje blago".

- Stvarno tragično. Još jučer sam ih obojicu sreo. Pozdravili smo se na ulici. Sve je bilo potpuno normalno - kaže poznanik. - Zapravo je mlađi brat uvijek bio razumniji - rekla je jedna susjeda, ističući kako se uzorno brinuo za oca kada ovaj više nije mogao raditi kao vozač autobusa i kada mu je bilo loše.

"Osumnjičeni 30-godišnji hrvatski državljanin uhićen je na mjestu događaja te je na prijedlog državnog odvjetništva München II izveden pred nadležnog suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor. Osumnjičeni je potom odveden u istražni zatvor", priopćila je policija.

'Pokušavao je odmaknuti starijeg brata od droge'

"Prema trenutačnom razvoju istrage, kriminalistička policija polazi od toga da je između braće izbila svađa tijekom koje je mlađi brat nanio starijem smrtonosne ozljede mačetom", izvijestila je njemačka policija, dodajući da je mrtvo tijelo ubijenoga prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Münchenu radi obdukcije.

Policija zasad nije željela davati daljnje informacije o pozadini slučaja i mogućim motivima. No, novinari Münchener Merkura u izvještaju o tom ubojstvu naveli su kako raspolažu informacijama da su braća otprije poznata policiji zbog zloporabe opojnih droga.

"Osumnjičeni je radio u obližnjem supermarketu i stalno je pokušavao odmaknuti starijeg brata od droge. No, navodno u tome nije imao puno uspjeha pa je u prošlosti među njima često izbijala svađa", objavio je list Münchener Merkur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:24