BORIS NIKOLIĆ

HRVAT UVUČEN U PRIČU OKO NOTORNOG PEDOFILA I MILIJARDERA! Epstein kao izvršitelja oporuke imenovao Zagrepčanina, ovom pao mrak na oči kada je saznao

 
Jeffrey Epstein
 Profimedia, Capital pictures

Jeffrey Epstein, milijarder koji je nedavno završio u zatvoru zbog optužbi da je bio upleten u pedofilski seks skandal, nakon čega je u zatvorskoj ćeliji počinio samoubojstvo, imenovao je rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epstein je kao izvršitelja oporuke naveo Borisa Nikolića, čovjeka hrvatskih korijena, a inače bivšeg savjetnika Billa Gatesa. Nikolić se brzo ogradio od Epsteinovog imenovanja rekavši da je šokiran time te da ga nitko nije konzultirao oko cijele situacije. Dodao je i da uopće nema namjeru ispuniti dužnosti izvršitelja oporuke.

Nikolić je rekao i da ga Epstein nikada nije financirao, a njihova veza ostaje nejasna, piše Daily Mail. Nikolić i Bill Gates su 2015. godine osnovali tvrtku Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrijednosti od 120 milijuna dolara.

U Epsteinovoj se oporuci spominju četiri osobe. Epstein je kao svojeg nasljednika naveo svojeg brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epsteinovo se bogatstvo procjenjuje na više od 577 milijuna dolara, što je gotovo 20 milijuna dolara više nego što je on prošlog mjeseca prijavio.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Zatim je otišao u Ameriku, gdje se znanstveno usavršavao na ponajboljem svjetskom sveučilištu, Harvardu.

Nikolićevi kolege, ali i profesori na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, sjećaju ga se kao jednog od najboljih studenata na godini.

Tijekom vremena koje je proveo na Harvardu, gdje je postao docent, Boris Nikolić bio je fokusiran na istraživanja iz imunologije. No, njegovi kolege kažu da je pokazivao i snažan interes za primjenu znanstvenih spoznaja i otkrića te je sudjelovao u osnivanju nekoliko startup kompanija. Boris Nikolić autor je više od 70 radova, patenata i patentnih aplikacija te suosnivač nekoliko biotehnoloških kompanija.

Zakladi Billa i Melinde Gates (BMGF) u Seattleu, osnovanoj 2000. sa 20 milijardi Gatesove privatne imovine, Nikolić se pridružio 2007. godine. Danas je BMGF najveća privatna zaklada na svijetu.

U travnju 2010. godine Boris Nikolić postao je glavni znanstveni savjetnik u bgC3.

Kao Gatesov znanstveni savjetnik, Boris Nikolić mnogo je boravio na sastancima s moćnim ljudima kao što su rektori uglednih sveučilišta, čelni ljudi Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Tako je 2013. godine bio jedan od sudionika Svjetskog gospodarskog foruma, koji od 1971. godine svakog siječnja u švicarskom gradu Davosu okuplja vodeće poslovne ljude, političare, znanstvenike, intelektualce i novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 07:45