SRPSKI MEDIJI

‘Hrvati podigli oba svoja raspala ‘Miga-21‘, s tim se kod nas ni djeca ne igraju‘

Srpski mediji i ove godine su se raspisali o obilježavanju Oluje, a najviše pažnje posvetili su Borisu Miloševiću
Obilježavanje 25. obljetnice Oluje u Kninu; s desne i lijeve strane: Naslovi u srpskim medijima povodom 25. godišnjice Oluje
 Niksa Stipanicev/cropix

Srpski mediji oglasili su se povodom obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluje u Kninu u kojem je danas održana glavna ceremonija na kojoj su govor održali predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i general Ante Gotovina.

Blic je po pitanju 25. obljetnice VRO Oluja najviše pažnje posvetio Borisu Miloševiću, potpredsjedniku Vlade iz redova SDSS-a.

U tekstu o njemu koji nosi naslov "Mirotvorac ili Izdajnik: Kako je jedan Milošević opet uspio podijeliti Srbe", navodi se da što god Milošević napravi neće valjati.

image
Screenshot

Navode kako već dugo jedan događaj nije podignuo buru u hrvatskoj i srpskoj javnosti kao što je to prisustvo predstavnika Srba na proslavi Oluje.

- Srbin, pa još i Milošević, svojim najavljenim potezom dijeli Srbe i Srbiju, pa i Hrvatsku, poput svog ozloglašenog prezimenjaka.

Blic također ističe kako je Boris Milošević prvi Srbin koji je sudjelovao u proslavi "najvećeg etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata u Europi, koje se provelo nad njegovim narodom".

Pišu kako je "nezapamćeno etničko čišćenje" odnijelo živote i u njegovoj obitelji, a prenijeli su i priču o ubojstvu njegove bake.

Navodi se i da su u Srbiji oko Miloševića podijeljena mišljenja.

U tekstu "'Doći ovde i slaviti s Hrvatima, TO NIJE MALA STVAR': Milanović u svom govoru pohvalio potez Borisa Miloševića", Blic je pisao o govoru predsjednika Milanovića i dijelu u kojem se spominje Miloševića.

image
Screenshot

Kurir je objavio članak pod naslovom "Plenković: Pobijedili smo velikosrpsku agresiju! Milanović: Hvala Borisu Miloševiću!" u kojem su prenijeli dijelove govora Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

U tekstu su kod dijela o Anti Gotovini napisali: - Za glavnog zločinca u Oluji Antu Gotovinu srpske žrtve ne postoje.

image
Screenshot

U tekstu pod naslovom "Andrej Plenković na proslavi zločinačke akcije Oluja: Mi smo velikodušni pobjednici! Uradili smo sve za povratak Srba!", Kurir prenosi veći dio govora Andreja Plenkovića.

Radiotelevizija Srbije također je prenijela dio govora Plenkovića i Milanovića. Na početku parafraziraju riječi Plenkovića da Hrvatska žali zbog svih civilnih žrtava i Borisa Miloševića koji je poručio da je važno da društvo shvati kako je i Srbija imala svoje žrtve.

Spomenuli su i pripadnike HOS-a koji su nosili crne majice s grbom i uzvikivali "Za dom spremni", a koji nisu uspjeli doći na trg na kojem se održavala svečanost jer ih je zaustavila policija.

U tekstu navode i riječi pripadnika HOS-a da Borisu Miloševiću nije mjesto na proslavi Oluje u Kninu.

Pažnju pripadnicima HOS-a posvetio je i Informer u tekstu pod naslovom: "INCIDENT NA OBELEŽAVANJU "OLUJE"! Pripadnici HOS-a zaustavljeni, sa ustaškim pokličem hteli da uđu, uzvikivali: U BOJ, U BOJ!".

image
Screenshot

Osim toga, Informer je objavio i tekst pod naslovom "KAKVA VOJNA SILA! Zbog proslave "Oluje" u Kninu Hrvati podigli oba svoja raspala "miga-21" - S TAKVIM IGRAČKAMA SE KOD NAS NI DECA NE IGRAJU!", u kojem komentiraju hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

- Hrvatska s dva raspala "miga 21", a Srbija s 10 moderniziranih "migova 29" - tvrdi Informer.

image
Screenshot

Pišu kako će Hrvatska za dvije godine ostati "i bez ta dva miga", dok će Srbija za par mjeseci "biti jača za četiri 'miga 29' koji dolaze s remonta u Bjelorusiji".

- Dakle, u usporedbi sa Srbijom... Pardon, oni kao vojna sila se ne mogu uspoređivati sa Srbijom - piše Informer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:33