ZVAO ŽENE U ŠOPING U MILANO

'HRVATI RADE BRZE I NEPOUZDANE TESTOVE' Srpski liječnik koji se proslavio izjavom o najsmješnijem virusu u povijesti opleo po Hrvatima

 
 Youtube

Sjećate li se doktora Branimira Nestorovića, pulmologa iz Beograda koji je početkom veljače rekao da je novi koronavirus 'najsmješniji virus na svijetu' kojeg se uopće ne treba plašiti te potaknuo Srpkinje da slobodno idu u šoping u Milano jer će 'sve biti na sniženju'?

Doktor Nestorović je odonda malo promijenio priču, a u najnovijem medijskom istupu kazao je da će epidemija koronavirusa u Srbiji završiti početkom svibnja jer 'svaka respiratorna epidemija traje oko dva mjeseca'.

No, ipak je upozorio da će stariji i imunokompromitirani i nakon tog roka morati nositi zaštitne maske.

Osvrnuo se i na napise iz hrvatskih medija o tome kako je epidemija koronavirusa zatekla Srbiju nespremnu.

'Hrvati se bave nama, a epidemija divlja', kazao je Nestorović i dodao: 'Oni rade nepouzdane, brze testove, imaju lažni broj negativnih nalaza, a bave se nama! Mi te jeftine testove nismo htjeli ni da uzimamo, odlučili smo da radimo dijagnostiku s najboljim PCR testovima, čiji se rezultati duže čekaju ali su jedini točni. I zbog sigurnosti pacijenata, mi ih čak i ponavljamo. Zato i imamo postotno mali broj preminulih i verujemo da će tako i ostati', kaže Nestorović.

Podsjećamo, krajem veljače Nestorović je rekao da je bio 'protiv naručivanja maski i testiranja'.

'Mislim da je to potpuno besmisleno. Pazite, da nemamo test, mi ne bismo znali da je epidemija. Već se zna da pada virulencija virusa, znači virus je sve slabiji i slabiji. I inače je slab', kazao je tada Nestorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:20