NATIONAL GEOGRAPHIC

HRVATSKA PROGLAŠENA NAJBOLJOM TURISTIČKIM ODREDIŠTEM ZA OBITELJI Nagrada svjetski poznatog časopis mogla bi ponovno potaknuti interes za Hrvatskom u Rusiji

 Duper/CROPIX

Hrvatsku je rusko izdanje svjetski poznatog magazina National Geographic Traveler na temelju online glasovanja čitatelja proglasio najboljom destinacijom za obiteljski odmor ove godine na ruskom tržištu, dodijelivši joj nagradu National Geographic Traveler Awards 2015.

Vijest o tome prenesena je u petak na društvenim mrežama putem višejezičnog međunarodnog medijskog online servisa Russia Beyond the Headlines (RBTH) kojeg sponzorira Rossiyskaya Gazeta.

Nagrade National Geographic Traveler Awards 2015 na ruskom tržištu u više kategorija osim Hrvatske, koja je pobijedila u kategoriji obiteljski odmor, dobili su Švicarska za najbolju skijašku destinaciju, Novi Zeland za najbolju za avanture, Azerbajdžan za otkriće godine, a Etiopija za najegzotičniju destinaciju.

Najzanimljivijom ruskom regijom za turizam čitatelji su proglasili Jamalsko-nenecki autonomni okrug.

U biranju najboljih za te nagrade, što je trajalo pola godine, sudjelovalo je više od 240 tisuća ljudi glasujući putem interneta, a te će nagrade, prema ocjeni glavnog urednika ruskog časopisa National Geographic Traveler Andreja Palamarčuka, imati određenu ulogu u novim odabirima čitatelja.

Nagrada Hrvatskoj je veliko priznanje na ruskom tržištu, pogotovo u situaciji kada gotovo sve destinacije u svijetu, pa tako i Hrvatska bilježi pad dolazaka i noćenja turista iz Rusije, koje je počelo s uvođenjem viza za to tržište uslijed ulaska Hrvatske u EU, ali i određenih 'preslagivanja' na ruskom touroperatorskom tržištu te pada rublja.

Pad dolazaka i noćenja ruskih turista u hrvatskom se turizmu nastavio i ove godine kada ih je u deset mjeseci došlo oko 111 tisuća koji su ostvarili 857,6 tisuća noćenja, što je 23,7 odnosno 27,4 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Nagradu je u Moskvi primio direktor ruskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Moskvi Rajko Ružička koji je poručio da je to dokaz da je Hrvatska na ruskom tržištu i dalje prepoznata kao atraktivna i kvalitetna destinacija.

"Hrvatska je jedna od najpoznatijih destinacija upravo za obiteljski odmor, a sigurno je da su ovom priznanju na ruskom tržištu uvelike pridonijela i naša prirodne te kulturna bogatstva", kazao je Ružička.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:30