VRATILI SE NATRAG

Hrvatski avion pun slovenskih turista udario u jastreba nakon polijetanja iz Ljubljane za Madeiru

Kako su potvrdili u Fraportu, tvrtki koja upravlja ljubljanskom zračnom lukom, putnike je na Madeiru u konačnici prevezao drugi avion
Arhivska fotografija
 Santi Rodriguez/Alamy/Alamy/Profimedia

Airbus A320 hrvatskog avioprijevoznika Trade Air, koji je u nedjelju s aerodroma Jože Pučnika u Ljubljani poletio prema portugalskom otoku Madeiri morao se brzo nakon polijetanja vratiti na polazišnu točku jer se usred leta sudario s pticom, javlja 24ur.com.

Kako su potvrdili u Fraportu, tvrtki koja upravlja ljubljanskom zračnom lukom, putnike je na Madeiru u konačnici prevezao drugi avion. Iz komunikacije posade s kontrolorima leta moglo se čuti da je pilot odlučio vratiti se na Brnik jer je nakon sudara jedan od motora otežano funkcionirao. Djelatnici aerodroma su u međuvremenu na pisti uočili lešinu ptice iz reda jastrebovki pa su zaključili da je upravo ona izazvala incident u zraku.

Airbus A320 je odmah u skladu s propisanim procedurama poslan na tehnički pregled na kojem će se utvrditi je li motor pretrpio neku značajniju štetu te može li avion nastaviti s normalnim letovima.

U incidentu nije bilo ozlijeđenih među putnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 03:42