CURE NOVI DETALJI

Hrvatski huligani raštrkani po Grčkoj, sve puno policije, stroge kontrole na granici: ‘Pazite, odat će ih jedan detalj‘

Izvori iz grčke policije procjenjuju da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu

Uhićeni Dinamovi navijači, prizori s ulica Atene

 /Ronald Goršić/ Cropix

Granični prijelazi u Grčkoj blokirani su kako bi se uhitilo hrvatske navijače koji su sudjelovali u nasilnom incidentu u Novoj Filadelfiji, piše Iefimerida.

Izvori iz grčke policije procjenjuju da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu. Zbog toga će se vozila i pojedinci koji napuštaju Grčku temeljito pregledavati.

Pet navijača koji su navodno bio dio grupe koja je uzrokovala krvave incidente u Novoj Filadelfiji uhićeno je u srijedu ujutro i sada se nalaze u gradu Igumenici na sjeverozapadu Grčke.

Ranije je zbog sumnje da su sudjelovali u neredima koji su rezultirali smrću 29-godišnjeg Mihalisa Katsourija.

Petorica uhićenih, stari 25, 29, 31 i 41 godinu, htjeli su se ukrcati na trajekt za Bari u Italiji. Tijekom kontrole, rekli su da su u Grčku došli "na odmor". Međutim, policija je postala sumnjičava kada je uočila detalj za kojeg smatraju da bi trebao otkriti i preostale huligane u bijegu. Naime, uhvaćeni su rekli policiji da su u zemlji proveli tek dva dana te da su došli bez putnih torbi i drugih osobnih predmeta. Spomenuti će u srijedu biti prebačeni u prostorije policije u Ateni.

Nekoliko sati ranije, 19-godišnji Hrvat uhićen je na graničnom prijelazu Kakavija dok se pripremao iz Grčke ući u Albaniju. Policiji je bio sumnjiv jer uza se nije imao nikakvu torbu. Uhićen je nakon pregleda.

Nakon incidenata koji su se u ponedjeljak navečer dogodili u Novoj Filadelfiji, zdravstveno stanje jednog 21-godišnjeg navijača nogometnog kluba AEK iz Atene još je uvijek ozbiljno. Navijač je pretrpio ozljede glave, no za sada je stabilno. Iduća će 24 sata otkriti jesu li liječnici uspjeli u potpunosti sanirati njegove ozljede.

Još jedan mladić, koji uglavnom živi u Francuskoj, hospitaliziran je s ozljedama glave i slomljenim kostima leđa, no nije životno ugrožen. On je u Novu Filadelfiju stigao kako bi kupio sezonsku ulaznicu za AEK-ove utakmice. Prema informacijama koje je objavio AEK, taj je navijač napadnut pajserom, a zadobio je opekline od dimne bombe dok se skrivao u jarku.

Treći navijač AEK-a primljen je u bolnicu s lakšim ozljedama glave.

Grčka policija strahuje da bi nogometna utakmica trećeg kola kvalifikacija za UEFA-inu Ligu prvaka između Panathinaikosa i Marseillea koja bi se trebala odigrati u srijedu u 20 sati na stadionu Apostolos Nikolaidis u Ateni mogla poslužiti kao povod za nove incidente.

Naime, budući da su navijači Marseillea u prijateljskim odnosima s navijačima AEK-a, policija je u stanju pripravnosti. Postoji bojazan od odmazde za stradavanje 29-godišnjeg Mihalisa Katsourija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:17